Rīsu nūdeles ar garnelēm un zirnīšiem
Foto: Kate Prihodko, Katie.lv
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Nevienam nav noslēpums, ka man ļoti garšo garneles. Un es tās gatavoju bieži. Viens no iecienītākajiem pagatavošanas veidiem - vokpannā. Visbiežāk izvēlos rīsu nūdeles, jo tās ir "vieglākas", turklāt nesatur kviešu miltus un ir ļoti garšīgas.

Lai ēdiens nebūtu smags, izvēlos četrus pamatproduktus. Pēdējā laikā esmu ļoti iecienījusi cukurzirņu pākstis - tās ēdienam piešķir svaigumu un brīnišķīgi kraukšķ! Bet cukīni... Gatavojot vok, es vienmēr tos pievienoju. Galvenais - nepārcept, lai cukīni nekļūtu mīksts un biezeņveidīgs.

Bet nu pie darba!

Nūdeles pagatavo atbilstoši norādījumiem uz iepakojuma. Pēc tam labi noskalo ar ūdeni, lai tās nesalīp.

Pannā sakarsē sezama eļļu, pievieno ķiplokus (sasmalcinātus ar ķiploku spiedi), sezama sēklas un garneles. Cep minūti, maisot, lai ķiploki nepiedeg, jo tad tie kļūs rūgti.

Pievieno sagrieztas zirņu pākstis, cukini un melnos piparus, samaisa. Cep dažas minūtes.

Pievieno nūdeles, visu kārtīgi samaisa. Pievieno eļļu un sojas mērci - tik daudz, cik pašam garšo (lai nav pārāk sāļš).

Liek nūdeles trauciņos, dekorē ar sezama sēklām.

Comment Form