Risoto ar karamelizētiem apelsīniem
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
5.0000 1
6 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
600 ml
600 ml piens
piens
2 ĒK
2 ĒK pūdercukurs
pūdercukurs
1
1 kubiņš sviests
kubiņš sviests
175 g
175 g risoto rīsi (arborio)
risoto rīsi (arborio)
200 ml
200 ml kondensētais piens
kondensētais piens
Apelsīniem:
6 gab.
6 gab. mazi apelsīni (vai mandarīni)
mazi apelsīni (vai mandarīni)
100 g
100 g cukurs
cukurs
2 ĒK
2 ĒK brendijs
brendijs
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Putras un biezputras
  • Rīsu ēdieni
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Garda, ar citrusaugļu smaržu un garšu bagāta rīsu maltīte. Šī rīsu putra būs lielisks brokastu ēdiens vai deserts svinīgām reizēm. Apelsīnus receptē ziemas sezonā var aizvietot ar mandarīniem.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo apelsīnus

    Mazajiem apelsīniem nogriež mizu un noplucina mizas mīkstumu no augļa. Divu apelsīnu miziņas sagriež pavisam šauros salmiņos. Visu noliek malā.

    Katliņā ieber cukuru un aptuveni četras ēdamkarotes ūdeni. Karsējot maisa tik ilgi, līdz cukurs izkusis.

    Masai ļauj sākt vārīties, pēc tam dažas minūtes cukuru karsē, līdz sīrups pārtop dzintara krāsā. Katliņu ņem nost no plīts un tā pamatni iemērcē aukstā ūdenī, lai cukurs beigtu vārīties.

    Sīrupā pēc tam iemaisa četras ēdamkarotes ūdeni, brendiju un apelsīnu miziņas salmiņus. Katliņu liek atpakaļ uz plīts un vāra aptuveni 10-15 minūtes, līdz miziņa ir mīksta.

    Pēc tam liek iekšā veselos apelsīnus un apvāra divas minūtes. Griež otrādi un vāra vēl divas minūtes. Pēc tam apelsīnus ņem laukā un liek virs rīsu biezputras.

    Gatavo rīsu putru

    Katliņā liek vārīties pienu, kad tas burbuļo, pievieno divu atlikušo apelsīnu miziņu (nesagriezto) un pūdercukuru. Vāra 10 minūtes.

    Citā katliņā vai dziļā pannā izkausē sviestu un pievieno arborio rīsus, maisot apcep aptuveni divas minūtes.

    Pēc tam rīsus pārlej ar karsto pienu (apelsīnu miziņu izzvejo laukā), un visu vāra 20-30 minūtes, ik pa laikam apmaisot.

    Rīsiem atļauj uzbriest piecas minūtes, pēc tam iemaisa tajā kondensēto pienu.

    Gatavo rīsu maltīti liek bļodiņās, pa virsu liekot sīrupā novārītos apelsīnus. Visu pārlej ar saldo cukura sīrupu.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form