Foto: Shutterstock
Sātīgai maltītei rīvētu kartupeļu sacepums ar mājas sieru.
80Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 burkāns1 sīpols8 kartupeļi200 gsaldais krējums400 gmājas siers pēc garšassāls pipari eļļa zaļumi

Sagatavošana

1

Kartupeļus ar visu mizu novāra un liek atdzesēties.

2

Nomizo burkānu un sīpolu.Burkānu sarīvē uz rupjās rīves, sīpolu sīki sagriež.

3

Burkānus un sīpolus liek uz sakarsētas pannas sakarsētā eļlā un apcep gaiši brūnus, pēc tam pievieno saldo krējumu, saļi un piparus pēc garšas. Iegūto maisījumu liek bļodā drusciņ atdzesē un pievieno mājas sieru. Visu labi samaisa.

4

Nomizo kartupeļus un sarīvē uz rupjās rīves. Pusi no sarīvētajiem kartupeļiem kārto cepamajā pannā, tad liek kārtu ar mājas siera un dārzeņu maisījumu.

5

Trešajā kārtā liek sarīvētos kartupeļus. Kartupeļus pārkaisa ar garšvielām, pārlej ar saldo krējumu. Liek sakarsētā cepēšpannā un ce 200 – 220 grādo apmēram 30 minūtes. Ja vēlas, 5 minūtes pirms cepšanas beigām var pārkaisīt ar rīvētu sieru.

6

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar zaļumiem.

Iesūtīja: 3. a klases recepte

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!