Sastāvdaļas
Sagatavošana
Kartupeļus ar visu mizu novāra un liek atdzesēties.
Nomizo burkānu un sīpolu.Burkānu sarīvē uz rupjās rīves, sīpolu sīki sagriež.
Burkānus un sīpolus liek uz sakarsētas pannas sakarsētā eļlā un apcep gaiši brūnus, pēc tam pievieno saldo krējumu, saļi un piparus pēc garšas. Iegūto maisījumu liek bļodā drusciņ atdzesē un pievieno mājas sieru. Visu labi samaisa.
Nomizo kartupeļus un sarīvē uz rupjās rīves. Pusi no sarīvētajiem kartupeļiem kārto cepamajā pannā, tad liek kārtu ar mājas siera un dārzeņu maisījumu.
Trešajā kārtā liek sarīvētos kartupeļus. Kartupeļus pārkaisa ar garšvielām, pārlej ar saldo krējumu. Liek sakarsētā cepēšpannā un ce 200 – 220 grādo apmēram 30 minūtes. Ja vēlas, 5 minūtes pirms cepšanas beigām var pārkaisīt ar rīvētu sieru.
Pirms pasniegšanas pārkaisa ar zaļumiem.
Iesūtīja: 3. a klases recepte