Garneles rīvmaizes panējumā ar rīsiem un karija mērci
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
2 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Garda un sildoša maltīte pusdienām vai vakariņām. Aromātiskie basmati rīsi ar dārzeņu karija mērci un kraukšķīgām garnelēm.

Uzkarsē dziļu pannu, ielej tajā ēdamkaroti eļļas un apcep tajā sasmalcinātu sīpolu, ripiņās sagrieztu burkānu un saspiestas ķiploku daiviņas. Dārzeņus cep 7–8 minūtes, līdz tie mīksti.

Pēc tam pievieno karija pulveri, garam masala un sagrieztas dateles. Visu apcep, līdz virtuve sāk smaržot pēc garšvielām. Pārlej pāri buljonu un ļauj mērcei vārīties uz lēnas uguns 25–30 minūtes.

Kamēr mērce gatavojas, sajauc rīvmaizi ar sezama sēkliņām un miltiem. Garneles apviļā sakultajā olā, bet pēc tam rīvmaizes masā. Apviļātās garneles saliek uz šķīvja un ļauj atdzist.

Lielā, dziļā pannā uzkarsē atlikušo eļļu. Kad eļļa karsta, cep tajā garneles – aptuveni 2 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Gatavās garneles nosusina uz papīra dvieļiem.

Rīsus izvāra pēc norādījumiem uz paciņas.

Pasniedz rīsus lielā šķīvī ar karija mērci, garnelēm. Klāt pievieno arī redīsu šķēlītes un koriandra lapas.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form