Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Garda un sildoša maltīte pusdienām vai vakariņām. Aromātiskie basmati rīsi ar dārzeņu karija mērci un kraukšķīgām garnelēm.
16Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
4 ĒKsaulespuķu eļļa1 sīpols1 burkāns2 ķiploka daiviņas1 ĒKkarija pulveris1 TKgaram masala garšvielas3 dateles300 mldārzeņu buljons100 gbaltmaizes rīvmaize2 ĒKsezama sēklas3 ĒKmilti150 gtīģergarneles1 ola (sakulta)250 gtvaicēti basmati rīsi100 gredīsi saujakoriandrs

Sagatavošana

1

Uzkarsē dziļu pannu, ielej tajā ēdamkaroti eļļas un apcep tajā sasmalcinātu sīpolu, ripiņās sagrieztu burkānu un saspiestas ķiploku daiviņas. Dārzeņus cep 7–8 minūtes, līdz tie mīksti.

2

Pēc tam pievieno karija pulveri, garam masala un sagrieztas dateles. Visu apcep, līdz virtuve sāk smaržot pēc garšvielām. Pārlej pāri buljonu un ļauj mērcei vārīties uz lēnas uguns 25–30 minūtes.

3

Kamēr mērce gatavojas, sajauc rīvmaizi ar sezama sēkliņām un miltiem. Garneles apviļā sakultajā olā, bet pēc tam rīvmaizes masā. Apviļātās garneles saliek uz šķīvja un ļauj atdzist.

4

Lielā, dziļā pannā uzkarsē atlikušo eļļu. Kad eļļa karsta, cep tajā garneles – aptuveni 2 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Gatavās garneles nosusina uz papīra dvieļiem.

5

Rīsus izvāra pēc norādījumiem uz paciņas.

Pasniedz rīsus lielā šķīvī ar karija mērci, garnelēm. Klāt pievieno arī redīsu šķēlītes un koriandra lapas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!