Foto: Publicitātes foto
Gaisīgā kūka "Pavlova" ir perfekts deserts Valentīna dienai – tā ir kraukšķīga, taču maiga, viegla un kūst uz mēles, turklāt, pretēji daudzu uzskatiem, tās pagatavošana nebūt nav sarežģīta! Lai olbaltuma biskvīta kārta jeb meringa būtu kraukšķīgāka un varētu lēni atdzesēties cepeškrāsnī, šo desertu vēlams sākt gatavot jau iepriekšējā vakarā pirms svētkiem. Tad nākamajā dienā to vien atliks pāris minūšu laikā pabeigt, piepildot ar krēmu un dekorējot ar ogām.
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 olu baltumi (istabas temperatūrā)220 gpūdercukurs šķipsnasāls1 ĒKkukurūzas ciete1 TKetiķis200 mlsaldais krējums100 gMascarpone1 ĒKpūdercukurs ogas dekorēšanai

Sagatavošana

1

Līdz 140°C sakarsē cepeškrāsni.

2

Gatavo pamatni. Ar mikseri, putojot vidējā ātrumā, sāk putot olas baltumus un šķipsniņu sāls. Kad olbaltums sāk veidot vieglas putas, masai lēnām pa vienai ēdamkarotei pievieno pūdercukuru. Pēc visa cukura pievienošanas masu puto vēl 7-10 minūtes, līdz viss cukurs pilnībā izkusis un olbaltuma masa ir stingra, spīdīga un nekrīt ārā no otrādi apgrieztas bļodas.

3

Atsevišķā trauciņā samaisa etiķi ar kukurūzas cieti un pievieno olbaltuma masai. Visu puto vēl 20-30 sekundes, līdz ciete tiek kārtīgi iemaisīta masā.

4

Iegūto olbaltuma masu izklāj uz cepamā papīra vēlamajā formā, piemēram, veidojot sirsniņu, apli vai ko citu, un liek cepeškrāsnī, krāsns temperatūru uzreiz samazina līdz 120°C, un masu cep 1 stundu, tad krāsni izslēdz, bet krāsns durvis vaļā netaisa un olbaltuma masu uz vairākām stundām (piemēram, uz nakti) atstāj dzesēties cepeškrāsnī.

5

Kad pamatne ir atdzesēta, veido kūku. Saputo saldo krējumu ar maskarpones sieru un pūdercukuru (to var arī nepievienot, jo kūkas pamatne ir salda) rotā ar svaigām ogām un bauda kopā ar mīļoto cilvēku!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!