Lapu salāti ar vistu, rīsu nūdelēm un čili
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
150 g
150 g rīsu nūdeles
rīsu nūdeles
2 gab.
2 gab. burkāni
burkāni
1/2 gab.
1/2 gab. gurķis
gurķis
1
1 bunte romiešu salāti
bunte romiešu salāti
4-6
4-6 kāti piparmētras
kāti piparmētras
250 g
250 g cepta vai vārīta vistas fileja
cepta vai vārīta vistas fileja
2-3 TK
2-3 TK grauzdētas sezama sēkliņas
grauzdētas sezama sēkliņas
Mērcei:
1 ĒK
1 ĒK sarīvēts ingvers
sarīvēts ingvers
2 gab.
2 gab. čili pipari
čili pipari
3 ĒK
3 ĒK vīna etiķis
vīna etiķis
3 ĒK
3 ĒK sojas mērce
sojas mērce
3 ĒK
3 ĒK augu eļļa
augu eļļa
3 ĒK
3 ĒK sezama eļļa
sezama eļļa
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Gaļas salāti
  • Makaronu salāti
  • Ikdienas maltītei
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Ideālie pusdienu salāti, kurus pagatavot ņemšanai līdzi uz darbu vai ātrai maltītei. Pats patīkamākais – tajos var izmantot iepriekšējā vakarā pagatavoto vistas fileju, ceptu vai vārītu. Bet pievienotie dārzeņi, sezama sēkliņas un piparmētru lapiņas patīkami atsvaidzinās maltīti.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Lielā bļodā liek rīsu nūdeles un aplej ar verdošu ūdeni, lai tas noklātu nūdeles pilnībā. Rīsu nūdeles atstāj 15 minūtes, lai tās piebriestu (ik pa laikam apmaisa, lai nesaliptu). Kad gatavas, nokāš.

    Burkānus ar dārzeņu mizotāju sagriež plānās strēmelēs un liek salātu bļodā. Pievieno arī šķēlītēs sagrieztu gurķi.

    Gatavo mērci: ingveru sajauc ar vienu čili piparu (sakapātu), pievieno vīna etiķi, sojas mērci un abas eļļas.

    Rīsu nūdeles atdzesē zem aukstas ūdens strūklas un nokāš vēlreiz. Liek salātu bļodā pie dārzeņiem. Visu pārlej ar pusi no pagatavotās mērces.

    Sastāvdaļas apmaisa un pievieno saplucinātas romiešu salātu lapas, kā arī saplacinātas lielākās piparmētru lapiņas.

    Salātus izklāj uz šķīvja. Vistas fileju saplucina un sajauc ar otru pusi no mērces. Pēc tam izkārto pa virsu salātiem.

    Salātus garnē ar smalkākām piparmētru lapiņām, sakapātu čili piparu un sezama sēkliņām.

    Labu apetīti!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form