Lapu salāti ar vistu, rīsu nūdelēm un čili
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Ideālie pusdienu salāti, kurus pagatavot ņemšanai līdzi uz darbu vai ātrai maltītei. Pats patīkamākais – tajos var izmantot iepriekšējā vakarā pagatavoto vistas fileju, ceptu vai vārītu. Bet pievienotie dārzeņi, sezama sēkliņas un piparmētru lapiņas patīkami atsvaidzinās maltīti.

Lielā bļodā liek rīsu nūdeles un aplej ar verdošu ūdeni, lai tas noklātu nūdeles pilnībā. Rīsu nūdeles atstāj 15 minūtes, lai tās piebriestu (ik pa laikam apmaisa, lai nesaliptu). Kad gatavas, nokāš.

Burkānus ar dārzeņu mizotāju sagriež plānās strēmelēs un liek salātu bļodā. Pievieno arī šķēlītēs sagrieztu gurķi.

Gatavo mērci: ingveru sajauc ar vienu čili piparu (sakapātu), pievieno vīna etiķi, sojas mērci un abas eļļas.

Rīsu nūdeles atdzesē zem aukstas ūdens strūklas un nokāš vēlreiz. Liek salātu bļodā pie dārzeņiem. Visu pārlej ar pusi no pagatavotās mērces.

Sastāvdaļas apmaisa un pievieno saplucinātas romiešu salātu lapas, kā arī saplacinātas lielākās piparmētru lapiņas.

Salātus izklāj uz šķīvja. Vistas fileju saplucina un sajauc ar otru pusi no mērces. Pēc tam izkārto pa virsu salātiem.

Salātus garnē ar smalkākām piparmētru lapiņām, sakapātu čili piparu un sezama sēkliņām.

Labu apetīti!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form