Rostbifs ir liellopa filejas gaļas gabals, kas parasti tiek cepts uz grila, tomēr to var gatavot arī pannā. Galvenais noteikums - gaļai jābūt izcilas kvalitātes! Ņem vērā, rostbifu pasniedz sarkanīgu, gaļa iekšpusē nav izcepta līdz galam!
40Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
700 gliellopa fileja200 gkartupeļi200 gziedkāposti2 ĒKsviests100 mlpiens sāls, melnie pipari, garšaugi

Sagatavošana

1

Kartupeļus nomizo, nomazgā un sagriež nelielos kubiņos.

2

Ziedkāpostus sadala sīkākās rozetītēs. Dārzeņus liek katlā ar ūdeni un vāra, līdz mīksti.

3

Liellopa fileju nomazgā, notīra plēves un apviļā sāls un piparu maisījumā. Izkausē pannā sviestu un apcep gaļu no visām pusēm, kamēr izveidojusies kraukšķīgi brūna garoziņa, apmēram 10-15 minūtes.

4

Novārītos dārzeņus nokāš. Katlā ielej siltu pienu, pievieno sviestu, sāli, piparus un samīca biezenī. Ja vēlas, biezenim var pievienot garšaugus - dilles, pētersīļus, baziliku - pēc garšas.

5

Gaļu griež plānās šķēlēs un pasniedz ar biezeni.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!