Rozīņu maizītes - 'gliemezīši'
Foto: Shutterstock
8 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 gab.
1 glāze
3 glāzes
0,5 TK
Drupačām:
1 glāze
1 glāze

Svētku galda rota- rozīņu maizītes jeb "gliemezīši".

Mīkla: margarīnu samīca, saberž ar kefīru un 1 olu. Turpinot kult, pa porcijām iemaisa miltus un dzēstu sodu. Mīklu maisa līdz tā kļūst viendabīga, mīksta un uz 1 stundu liek ledusskapī.

Drupačas: sviestu izkausē uz mazas uguns, pievieno cukuru, kanēli un miltus. Visu ar pirkstiem samīca, jāveidojas lielām drupačām. Pievieno rozīnes un uzmanīgi iemaisa.

Atdzisušo mīklu izrullē, bet ne biezāku par 5-6 mm. Vienmērīgi pārkaisa drupačas, sarullē ruletē un sagriež šķēlītēs.

"Gliemezīšus" liek uz cepamās veidnes (neietaukotas), pārziež ar sakultu olu un pārkaisa cukuru.

Liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī un cep 20-25 minūtes 200*C.

Iesūtīja: Ieva

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form