Foto: Shutterstock
Pikants un aromātisks cūkgaļas filejas cepetis. Gaļa izcepsies salīdzinoši ļoti ātri, bet marinēšanai būtu nepieciešamas vismaz divas stundas.
155Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
100 mlkapāts rozmarīns5 ķiploka daiviņas150 mlbalzamiko etiķis75 mlolīveļļa2 ĒKsojas mērce2 TKbrūnais cukurs šķipsnamelnie pipari2 cūkgaļas filejas

Sagatavošana

1

Smalki sagriež rozmarīnu, notīra un sakapā ķiploku. Bļodā samaisa balzamiko etiķi, olīveļļu, sojas mērci, pievieno brūno cukuru, svaigi maltus melnos piparus, sasmalcināto rozmarīnu un ķiplokus.

2

Marinējamā traukā liek filejas, aplej ar marinādi, gaļu apvārtot tajā. Pēc tam trauku nosedz ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz divām stundām.

3

Liek karsēties cepeškrāsni uz 180°C. Sagatavo cepamo plāti, to ietaukojot.

4

Marinētās filejas liek uz sagatavotās plāts un pēc tam karstā cepeškrāsnī. Cep apmēram 20 - 30 minūtes, ik pēc 10 minūtēm filejas aplaistot ar marinādi. Gatavai filejai centrā jābūt pavisam viegli sārtai, tad tā būs vissulīgākā un gardākā. Fileju pārtrauc cept, kad gaļas iekšējā temperatūra ir 60°C.

5

Gaļu izņem no krāsns, apsedz ar foliju un ļauj tai atpūsties vismaz 5 minūtes. Šajā laikā iekšējā temperatūra turpinās celties.

Pasniedz fileju, sagrieztu šķēlēs. Kā piedevas izmanto zaļos salātus, ceptus vai tvaicētus dārzeņus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!