Rozmarīnā un balzamiko etiķī marinētas cūkas filejas cepetis
Foto: Shutterstock
5.0000 2
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
100 ml
100 ml kapāts rozmarīns
kapāts rozmarīns
5
5 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
150 ml
150 ml balzamiko etiķis
balzamiko etiķis
75 ml
75 ml olīveļļa
olīveļļa
2 ĒK
2 ĒK sojas mērce
sojas mērce
2 TK
2 TK brūnais cukurs
brūnais cukurs
šķipsna
šķipsna melnie pipari
melnie pipari
2
2 cūkgaļas filejas
cūkgaļas filejas
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Gaļas ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Pikants un aromātisks cūkgaļas filejas cepetis. Gaļa izcepsies salīdzinoši ļoti ātri, bet marinēšanai būtu nepieciešamas vismaz divas stundas.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Smalki sagriež rozmarīnu, notīra un sakapā ķiploku. Bļodā samaisa balzamiko etiķi, olīveļļu, sojas mērci, pievieno brūno cukuru, svaigi maltus melnos piparus, sasmalcināto rozmarīnu un ķiplokus.

    Marinējamā traukā liek filejas, aplej ar marinādi, gaļu apvārtot tajā. Pēc tam trauku nosedz ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz divām stundām.

    Liek karsēties cepeškrāsni uz 180°C. Sagatavo cepamo plāti, to ietaukojot.

    Marinētās filejas liek uz sagatavotās plāts un pēc tam karstā cepeškrāsnī. Cep apmēram 20 - 30 minūtes, ik pēc 10 minūtēm filejas aplaistot ar marinādi. Gatavai filejai centrā jābūt pavisam viegli sārtai, tad tā būs vissulīgākā un gardākā. Fileju pārtrauc cept, kad gaļas iekšējā temperatūra ir 60°C.

    Gaļu izņem no krāsns, apsedz ar foliju un ļauj tai atpūsties vismaz 5 minūtes. Šajā laikā iekšējā temperatūra turpinās celties.

    Pasniedz fileju, sagrieztu šķēlēs. Kā piedevas izmanto zaļos salātus, ceptus vai tvaicētus dārzeņus.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form