Rozmarīna un vīģu fokača
Foto: Shutterstock
5.0000 1
Sarežģītība: grūti
Loading...
Sastāvdaļas
0.75 tase
0.75 tase ūdens
ūdens
0.25 tase
0.25 tase cepamā eļļa
cepamā eļļa
3 tases
3 tases maizes vai kviešu milti
maizes vai kviešu milti
2 TK
2 TK svaigs rozmarīns
svaigs rozmarīns
0.75 TK
0.75 TK sāls
sāls
1 TK
1 TK sausais raugs
sausais raugs
0.25 tase
0.25 tase rupji sasmalcinātas mandeles
rupji sasmalcinātas mandeles
 
žāvētas vīģes
žāvētas vīģes
 
kausēts sviests vai margarīns
kausēts sviests vai margarīns
  • Maize
  • Pasaules Virtuve
  • Rozmarīna un vīģu fokača - ļoti smuka un garda maize.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Saliek pirmās 8 sastāvdaļas (tātad visu izņemot kausēto sviestu vai margarīnu) saskaņā ar maizes cepēja instrukciju. Izvēlas mīklas režīmu, kad cikls ir beidzies, izņem mīklu, samīca un atstāj uz 10 minūtēm zem dvieļa.

    Ietauko paplāti, uz kuras maize cepsies. No mīklas izmīca apaļu, plakanu plāceni aptuveni 30 cm (11 - 12 collas) diametrā. Ar pirkstu galiņiem sabaksta mīklā bedrītes - tajās iespiež rozmarīnu un svaigu vīģu ceturtdaļas.

    Apsedz un atstāj siltā vietā uz 30 minūtēm vai līdz mīkla ir divkārtīgi palielinājusies.

    Cep maizi 200*C (400 F) 20 minūtes vai kamēr maliņas paliek brūnas. Ja kaloriju daudzums nerūp, apsmērē fokaču ar kausētu sviestu vai margarīnu.

    P.s. Ar šo maizi drusku lielāka ķēpa, jo jācep krāsnī, toties sanāk ļoti smuka un garda maize. Man mājās nebija mandeles un cepu ar valriekstiem.

    * 2 TK svaiga rozmarīna vai ¾ TK sausa sasmalcināta rozmarīna

    Iesūtīja: Evo Bic(no Better Homes and Gardens "Biggest Book of Bread Machine Recipes")

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form