Foto: Shutterstock
Rozmarīna un vīģu fokača - ļoti smuka un garda maize.
9Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

0.75 taseūdens0.25 tasecepamā eļļa3 tasesmaizes vai kviešu milti2 TKsvaigs rozmarīns0.75 TKsāls1 TKsausais raugs0.25 taserupji sasmalcinātas mandeles žāvētas vīģes kausēts sviests vai margarīns

Sagatavošana

1

Saliek pirmās 8 sastāvdaļas (tātad visu izņemot kausēto sviestu vai margarīnu) saskaņā ar maizes cepēja instrukciju. Izvēlas mīklas režīmu, kad cikls ir beidzies, izņem mīklu, samīca un atstāj uz 10 minūtēm zem dvieļa.

2

Ietauko paplāti, uz kuras maize cepsies. No mīklas izmīca apaļu, plakanu plāceni aptuveni 30 cm (11 - 12 collas) diametrā. Ar pirkstu galiņiem sabaksta mīklā bedrītes - tajās iespiež rozmarīnu un svaigu vīģu ceturtdaļas.

3

Apsedz un atstāj siltā vietā uz 30 minūtēm vai līdz mīkla ir divkārtīgi palielinājusies.

4

Cep maizi 200*C (400 F) 20 minūtes vai kamēr maliņas paliek brūnas. Ja kaloriju daudzums nerūp, apsmērē fokaču ar kausētu sviestu vai margarīnu.

P.s. Ar šo maizi drusku lielāka ķēpa, jo jācep krāsnī, toties sanāk ļoti smuka un garda maize. Man mājās nebija mandeles un cepu ar valriekstiem.

* 2 TK svaiga rozmarīna vai ¾ TK sausa sasmalcināta rozmarīna

Iesūtīja: Evo Bic(no Better Homes and Gardens "Biggest Book of Bread Machine Recipes")

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!