Rožu rausis ar biezpienu un rozīnēm no gatavā rauga mīklas maisījuma.

Samīca rauga mīklu, kā norādīts uz iepakojuma (pievienojot 25 g eļļas un siltu ūdeni), ļauj siltā vietā uzrūgt.

Kamēr mīkla rūgst, sagatavo pildījumu: samaisa biezpienu ar olu, rozīnēm, cukuru, garšvielām.

Kad mīkla uzrūgusi, uz galda uzklāj cepamo papīru, uz tā mīklu izrullē taisnstūra formā (~ 25 x 50 cm).

Uz mīklas liek pildījumu, atstājot brīvus ~ 5 cm no vienas garākās malas. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem.

Mīklu uzmanīgi sarullē samērā cieši, sākot no apsmērētās garākās malas, kārtīgi aizspiež, lai netaisās vaļā.

Kēksa formu ietauko un izkaisa ar miltiem vai rīvmaizi. Sagatavoto mīklas rulli ar ļoti asu nazi griež ~ 5 cm garos gabalos, tos vertikāli kārto formā vienu pie otra.

Cep sakarsētā krāsnī ~ 40 minūtes. Kamēr rožu rausis cepas, aprikožu ievārījumu izberž caur sietu un nedaudz uzkarsē. Rausi izņem no krāsns un karstu pārsmērē ar plānu aprikožu ievārījuma kārtiņu.

Iesūtīja: Nora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!