
Rudens ir pateicīgs laiks zupu gatavošanai. Saliekot kopā visu iespējamo, ko sniedz dārza veltes šajā laikā, sanāks izcili laba zupa! Papildu sātam – kausētais siers un par gaļas trūkumu neviens nesūdzēsies.
Sagriež sīpolu smalkos gabaliņos. Nomizo un kubiņos sagriež burkānus un kartupeļus. Sagriež arī ķirbi un kabaci vienlīdz lielos gabaliņos.
Sakarsē pannā eļļu, apcep caurspīdīgus sīpolus uz lēnas uguns. Pievieno burkānus un dažas minūtes apcep.
Katlā liek kartupeļus, pārlej ar bujonu un liek vārīties. Kolīdz ūdens vārās, pievieno apceptos burkānus un sīpolus.
Kad dārzeņi jau gandrīz mīksti, pievieno kabaču, ķirbju gabaliņus, pupiņas, apmaisa un vāra līdz gatavībai.
Iemaisa kausēto sieru, garšvielas un vēl dažas minūtes pavāra.
Zupa garšo vēl labāk nākamajā dienā, kad visas garšas labi savilkušās.