Foto: DELFI
Rudens ir pateicīgs laiks zupu gatavošanai. Saliekot kopā visu iespējamo, ko sniedz dārza veltes šajā laikā, sanāks izcili laba zupa! Papildu sātam – kausētais siers un par gaļas trūkumu neviens nesūdzēsies.
30Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 sīpols4 kartupeļi3 burkāni100 gkabacis150 gķirbis300 gbaltās pupiņas (konservētas vai iepriekš novārītas)1.5 lbuljons pēc garšassāls pēc garšasgaršaugi100 gkausētais siers

Sagatavošana

1

Sagriež sīpolu smalkos gabaliņos. Nomizo un kubiņos sagriež burkānus un kartupeļus. Sagriež arī ķirbi un kabaci vienlīdz lielos gabaliņos.

2

Sakarsē pannā eļļu, apcep caurspīdīgus sīpolus uz lēnas uguns. Pievieno burkānus un dažas minūtes apcep.

3

Katlā liek kartupeļus, pārlej ar bujonu un liek vārīties. Kolīdz ūdens vārās, pievieno apceptos burkānus un sīpolus.

4

Kad dārzeņi jau gandrīz mīksti, pievieno kabaču, ķirbju gabaliņus, pupiņas, apmaisa un vāra līdz gatavībai.

5

Iemaisa kausēto sieru, garšvielas un vēl dažas minūtes pavāra.

Zupa garšo vēl labāk nākamajā dienā, kad visas garšas labi savilkušās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!