Tasty
0 0
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
1 l
1 l rupji rudzu milti
rupji rudzu milti
600 ml
600 ml karsts ūdens
karsts ūdens
2 TK
2 TK sāls
sāls
3 TK
3 TK maltas fenheļa sēklas
maltas fenheļa sēklas
75 g
75 g raugs
raugs
400 ml
400 ml siltsūdens vai apelsīnu sula
siltsūdens vai apelsīnu sula
1-1.2 kg
1-1.2 kg kviešu milti
kviešu milti
3 ĒK
3 ĒK ķimenes
ķimenes
1 ĒK
1 ĒK augu eļļa
augu eļļa
1 ĒK
1 ĒK sāls
sāls
  • Maize
  • Pasaules Virtuve
  • Rudzu maize - spēkam un veselībai.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Rudzu miltus ar karstu ūdeni sajauc biezā putrā. Apsedz un uz nakti noliek siltumā.

    Pieliek sāli un fenheļa sēklas. Pievieno mīklai siltā ūdenī vai apelsīnu sulā izšķīdinātu raugu. Mīklu mīcot, pievieno kviešu miltus, kamēr mīkla kļūst pietiekami stingra un nelīp pie bļodas malām. ~1 stundu raudzē zem dvieļa.

    Uz miltiem apkaisīta galda, mīklu sadala uz pusēm. Izveido 2 garenus klaipus. Liek uz cepamā papīra un zem dvieļa raudzē 30-40 min.

    Ar asu nazi ievelk dažas slīpas svītras.

    Cep 50-60 min. 200*C. Gatavus ietin dvieļos lai atdziest.

    Griež pēc 5-6 stundām.

    Iesūtīja: Tīna

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form