Rudzu maize - spēkam un veselībai.

Rudzu miltus ar karstu ūdeni sajauc biezā putrā. Apsedz un uz nakti noliek siltumā.

Pieliek sāli un fenheļa sēklas. Pievieno mīklai siltā ūdenī vai apelsīnu sulā izšķīdinātu raugu. Mīklu mīcot, pievieno kviešu miltus, kamēr mīkla kļūst pietiekami stingra un nelīp pie bļodas malām. ~1 stundu raudzē zem dvieļa.

Uz miltiem apkaisīta galda, mīklu sadala uz pusēm. Izveido 2 garenus klaipus. Liek uz cepamā papīra un zem dvieļa raudzē 30-40 min.

Ar asu nazi ievelk dažas slīpas svītras.

Cep 50-60 min. 200*C. Gatavus ietin dvieļos lai atdziest.

Griež pēc 5-6 stundām.

Iesūtīja: Tīna

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!