Rudzu maizes kārtojums ar grieķu jogurtu
Foto: Rimi labākai dzīvei
2.5000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
100 g
100 g rudzu maize
rudzu maize
20 g
20 g medus
medus
0,5 TK
0,5 TK maltas piparkūku garšvielas
maltas piparkūku garšvielas
400 g
400 g grieķu jogurts
grieķu jogurts
100 g
100 g avenes un/vai dzērvenes (der arī saldētas)
avenes un/vai dzērvenes (der arī saldētas)
200 g
200 g saldi āboli
saldi āboli
Pasniegšanai:
50 g
50 g svaigas ogas
svaigas ogas
 
svaigas piparmētras
svaigas piparmētras
  • Latvijas svētku receptes
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Kārtojumi un šarlotes
  • Pasaules Virtuve
  • Šis saldēdiens parasti tiek gatavots no rudzu maizes pārpalikumiem vai cietas maizes šķēlēm. Tradicionāli kārtojumu gatavo, maizi izžāvējot un samaļot. Lai drumstalas kļūtu saldākas, pievieno medu, kura daudzums atkarīgs no maizes salduma. Kārtās liek ievārījumu un uzputotu saldo krējumu. Šādā sastāvdaļu kombinācijā ēdiens ir ļoti salds. Lai līdzsvarotu saldo garšu, klāt parasti pievieno skābo krējumu, tomēr kārtojums tik un tā satur pārlieku daudz cukura.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Lai recepti padarītu veselīgāku un iekļautu tajā tik ļoti trūkstošo skābumu, kustības "Rimi labākai dzīvei" šefpavārs Normunds Baranovskis iesaka izmantot grieķu jogurtu bez papildu piedevām un ogas, kas nedaudz saspaidītas ar piparmētru un ābolu biezeni.

    Rudzu maizi sadrupina gabalos un apgrauzdē, samaļ drumstalās, pievienojot piparkūku garšvielas un medu.

    Lai ievārījums nebūtu pārlieku skābs, ieteikums izmantot vienu daļu ogu (avenes un dzērvenes) un divas daļas saldo ābolu. Gardāks ievārījums sanāk, ja ogas un ābolus apcep nevis vāra.

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem un cep mizotus ābolus un ogas 20 minūtes.

    Kad ogas un āboli ir gatavi, tos saspaida ar dakšu, atdzesē un veido desertu kārtās – liek drumstalas, ievārījumu un jogurtu.

    Dekorē ar svaigu piparmētru un ogām.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form