Šis saldēdiens parasti tiek gatavots no rudzu maizes pārpalikumiem vai cietas maizes šķēlēm. Tradicionāli kārtojumu gatavo, maizi izžāvējot un samaļot. Lai drumstalas kļūtu saldākas, pievieno medu, kura daudzums atkarīgs no maizes salduma. Kārtās liek ievārījumu un uzputotu saldo krējumu. Šādā sastāvdaļu kombinācijā ēdiens ir ļoti salds. Lai līdzsvarotu saldo garšu, klāt parasti pievieno skābo krējumu, tomēr kārtojums tik un tā satur pārlieku daudz cukura.

Lai recepti padarītu veselīgāku un iekļautu tajā tik ļoti trūkstošo skābumu, kustības "Rimi labākai dzīvei" šefpavārs Normunds Baranovskis iesaka izmantot grieķu jogurtu bez papildu piedevām un ogas, kas nedaudz saspaidītas ar piparmētru un ābolu biezeni.

60Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

100 grudzu maize20 gmedus0.5 TKmaltas piparkūku garšvielas400 ggrieķu jogurts100 gavenes un/vai dzērvenes (der arī saldētas)200 gsaldi āboli50 gsvaigas ogas svaigas piparmētras

Sagatavošana

1

Rudzu maizi sadrupina gabalos un apgrauzdē, samaļ drumstalās, pievienojot piparkūku garšvielas un medu.

2
3

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem un cep mizotus ābolus un ogas 20 minūtes.

4

Kad ogas un āboli ir gatavi, tos saspaida ar dakšu, atdzesē un veido desertu kārtās – liek drumstalas, ievārījumu un jogurtu.

5

Dekorē ar svaigu piparmētru un ogām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!