Lai recepti padarītu veselīgāku un iekļautu tajā tik ļoti trūkstošo skābumu, kustības "Rimi labākai dzīvei" šefpavārs Normunds Baranovskis iesaka izmantot grieķu jogurtu bez papildu piedevām un ogas, kas nedaudz saspaidītas ar piparmētru un ābolu biezeni.
60Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
100 grudzu maize20 gmedus0.5 TKmaltas piparkūku garšvielas400 ggrieķu jogurts100 gavenes un/vai dzērvenes (der arī saldētas)200 gsaldi āboli50 gsvaigas ogas svaigas piparmētras
Sagatavošana
1
Rudzu maizi sadrupina gabalos un apgrauzdē, samaļ drumstalās, pievienojot piparkūku garšvielas un medu.
2
3
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem un cep mizotus ābolus un ogas 20 minūtes.
4
Kad ogas un āboli ir gatavi, tos saspaida ar dakšu, atdzesē un veido desertu kārtās – liek drumstalas, ievārījumu un jogurtu.
5
Dekorē ar svaigu piparmētru un ogām.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit