Foto: Publicitātes foto
Izbaudi jaunas Ziemassvētku garšas! Ja nekad nav mēģinātas rudzu piparkūkas, noteikti izgaršo! Ja gatavosi mīklu pirmo reizi un tevi māc šaubas, tad daļu no miltiem vari aizstāt ar kviešu miltiem. Tas atvieglos mīcīšanas un cepšanas procesu. Ja izmantosi rupjā maluma miltus, piparkūkas sanāks ar raupjāku un irdenāku struktūru. Rudzu piparkūkas cepot mēdz viegli ieplaisāt, veidojot tuksneša rakstiņu. Mīklai kā saldinātāju vari pievienot arī medu. Tad tās ir stingrākas un garšā līdzīgas pumpermiķeļiem. Piparkūku mīklas recepti iesaka zemnieku saimniecība "Zutiņi".
60Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

200 gsviests200 giesala ekstrakts200 gbrūnais cukurs1 ola500 grudzu milti0.5 TKdzeramā soda0.5 gab.paciņa piparkūku garšvielu

Sagatavošana

1

Katliņā, uz lēnas uguns kausējot, sajauc sviestu, iesala ekstraktu, brūno cukuru un piparkūku garšvielas.

2

Šim virumam jābūt stipram un saldam. Pieliekot miltus, garša paliks maigāka.

3

Kad masa atdzisusi, pievieno sodu, miltus un sāc mīcīt, līdz mīkla gatava.

4

Rudzu milti piebriedīs, tādēļ mīkla var būt arī mīkstāka.

5

Mīklu pāris stundas atpūtini ledusskapī un tad jau var ķerties klāt cepšanai.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!