Tumšās rudzu piparkūkas ar iesalu – izmēģini jaunu Ziemassvētku garšu
Foto: Publicitātes foto
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g sviests
sviests
200 g
200 g iesala ekstrakts
iesala ekstrakts
200 g
200 g brūnais cukurs
brūnais cukurs
1
1 ola
ola
500 g
500 g rudzu milti
rudzu milti
0.5 TK
0.5 TK dzeramā soda
dzeramā soda
0.5 gab.
0.5 gab. paciņa piparkūku garšvielu
paciņa piparkūku garšvielu
  • Piparkūkas
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Izbaudi jaunas Ziemassvētku garšas! Ja nekad nav mēģinātas rudzu piparkūkas, noteikti izgaršo! Ja gatavosi mīklu pirmo reizi un tevi māc šaubas, tad daļu no miltiem vari aizstāt ar kviešu miltiem. Tas atvieglos mīcīšanas un cepšanas procesu. Ja izmantosi rupjā maluma miltus, piparkūkas sanāks ar raupjāku un irdenāku struktūru. Rudzu piparkūkas cepot mēdz viegli ieplaisāt, veidojot tuksneša rakstiņu. Mīklai kā saldinātāju vari pievienot arī medu. Tad tās ir stingrākas un garšā līdzīgas pumpermiķeļiem. Piparkūku mīklas recepti iesaka zemnieku saimniecība "Zutiņi".

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katliņā, uz lēnas uguns kausējot, sajauc sviestu, iesala ekstraktu, brūno cukuru un piparkūku garšvielas.

    Šim virumam jābūt stipram un saldam. Pieliekot miltus, garša paliks maigāka.

    Kad masa atdzisusi, pievieno sodu, miltus un sāc mīcīt, līdz mīkla gatava.

    Rudzu milti piebriedīs, tādēļ mīkla var būt arī mīkstāka.

    Mīklu pāris stundas atpūtini ledusskapī un tad jau var ķerties klāt cepšanai.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form