Foto: Shutterstock
Viegli, aromātiski salāti, kuriem nelielu saldumu piešķir apelsīns. Lieliski saderas ar dažādām zivīm un jūras veltēm. Var pasniegt arī kā uzkodu ar grauzdētu maizi un vistas aknu pastēti.
15Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
2 saujasrukola1 apelsīns šķipsnapupu dīgsti50 gmandeļu skaidiņas MĒRCEI:3 ĒKcitronu sula3 ĒKolīveļļa1 TKgraudu sinepes šķipsnasāls šķipsnamelnie pipari

Sagatavošana

1

Bļodā liek rukolu, virs tās tīra apelsīnus, lai visas sulas, kas iztek no augļa, ietecētu salātos. Sadala augli daiviņās, kuras atbrīvo no plēvītēm.

2

Pa virsu liek nelielu sauju ar pupu dīgstiem un visu uzmanīgi izcilā. Pārkaisa ar mandeļu skaidiņām.

3

Nelielā bļodiņā vai mērces traukā samaisa salātu mērci: sajauc kopā citronu sulu ar eļļu un sinepēm, pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus. Samaisa.

4

Salātus var pasniegt ar mērci atsevišķā traukā vai uzliet uz salātiem īsi pirms pasniegšanas, salātus pēc tam nemaisot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!