Foto: Privātais arhīvs
Pavasarīgi, garšās krāšņi un krāsaini salāti, kuru īpašais noslēpums ir karamelizēti valrieksti. Bumbieris ar zilo sieru veido izcilu garšu spēli, bet graudu sinepes salātiem piešķir izteiksmīgu akcentu. Recepti iesaka gardēde Evita Lindersone.
20Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

saujalapu salāti saujarukola50 gzilais siers50 gvalrieksti1 gab.bumbieris0.5 gab.citrons1 ĒKmedus riekstiem1 ĒKmedus mērcei1 ĒKolīveļļa1 TKvīna etiķis1 TKgraudu sinepes pēc garšassāls

Sagatavošana

1

Uz siltas pannas liec valriekstus un 5 minūtes, nepārtraukti maisot, sasildi tos.

2

Pievieno tiem medu un uz vidējās uguns karamelizē.

3

Gatavos riekstus izklāj uz cepampapīra, lai atdziest.

4

Bumbieri sagriez plānās šķēlītēs, izgriežot serdi.

5

Apslaki to ar citrona sulu.

6

Sieru sagriez kubiņos.

7

Sajauc visas mērces sastāvdaļas - medu, olīveļļu, vīna etiķi, graudu sinepes, sāli.

8

Kārto visas sastāvdaļas uz šķīvja un aplej ar mērci.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!