Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Saldās ruletes jeb "Ziemassvētku pagales" (Yule log) jo īpaši iecienītas franču, nīderlandiešu, beļģu un citu Eiropas valstu nacionālajās virtuvēs. Šoreiz mazliet citādāks variants bez šokolādes, bet ar krēmsieru un piparkūku garšu.
18Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
Laiks būt radošam60 gsviests60 gmelase45 gcukura sīrups2 nelielas ingvera šķēlītes4 olas100 gMuskovado cukurs100 gmilti šķipsna"Dr. Oetker" cepšanas pulveris2 TKmalts ingvers pēc garšas"Dr. Oetker" kanēļa cukurs šķipsnamuskatrieksts šķipsnamalts koriandrs KRĒMAM:250 gsviests (ist. temp.)250 gpūdercukurs280 gkrēmsiers8 ĒKzemesriekstu sviests vai šokolādes krēms

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190°C.

2

Nelielā katliņā ieliek sviestu, melasi, cukura sīrupu un ingvera gabaliņus. Uz lēnas uguns visu uzkarsē un samaisa, līdz sviests izkusis. Pēc tam katliņu noņem no plīts.

3

Bļodā sakuļ olas ar cukuru, līdz olu masa ir gaisīga un gaiša (apmēram 10 minūtes). Piesijā miltus, cepamo pulveri, samaltu ingveru, kanēļa cukuru, muskatriekstu un koriandru. Pielej arī izkausētā sviesta un cukura sīrupa masu (bez ingvera gabaliņiem). Visu samaisa.

4

Iegūto mīklu lej ar cepampapīru izklātā un ietaukotā biskvīta formā (25x30 cm) un izlīdzina. Biskvītu ievieto cepeškrāsnī un cep 12 minūtes, līdz tas stingrs, zeltains un gatavs.

5

Gatavo krēmu – sviestu un pusi no pūdercukura liek bļodā un sakuļ ar mikseri vienmērīgā masā. Tad pievieno atlikušo pūdercukuru un procesu atkārto. Pēc tam pievieno krēmsieru (tādu, kas nav pārāk šķidrs, bet vairāk atgādina svaigo sieru) – visu samaisa īsu brītiņu, lai sastāvdaļas sajauktos.

6

Uz darba virsmas uzklāj lielu sloksni cepampapīra. Biskvītu rūpīgi izņem no formas un uzliek virsū. Ļauj biskvītam atdzist.

7

Pēc tam biskvītam uzsmērē zemesriekstu sviestu vai šokolādes krēmu. Tam virsū – pusi no pagatavotā krēmsiera un sviesta krēma. Kad tas paveikts, ruleti uzmanīgi sarullē, cieši pieturot ar cepampapīru. Kad rulete satīta, to uzliek uz servējamā šķīvja un apsmērē ar atlikušo krēmsiera krēmu. Dekorē ruleti pēc sirds patikas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!