Ziemassvētku biskvīta rulete
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
12 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
60 g
60 g sviests
sviests
60 g
60 g melase
melase
45 g
45 g cukura sīrups
cukura sīrups
2
2 nelielas ingvera šķēlītes
nelielas ingvera šķēlītes
4
4 olas
olas
100 g
100 g Muskovado cukurs
Muskovado cukurs
100 g
100 g milti
milti
šķipsna
šķipsna cepamais pulveris
cepamais pulveris
2 TK
2 TK malts ingvers
malts ingvers
šķipsna
šķipsna kanēlis
kanēlis
šķipsna
šķipsna muskatrieksts
muskatrieksts
šķipsna
šķipsna malts koriandrs
malts koriandrs
Krēmam:
250 g
250 g sviests (ist. temp.)
sviests (ist. temp.)
250 g
250 g pūdercukurs
pūdercukurs
280 g
280 g krēmsiers
krēmsiers
8 ĒK
8 ĒK zemesriekstu sviests vai šokolādes krēms
zemesriekstu sviests vai šokolādes krēms
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Ruletes un strūdeles
  • Pasaules Virtuve
  • Saldās ruletes jeb "Ziemassvētku pagales" (Yule log) jo īpaši iecienītas franču, nīderlandiešu, beļģu un citu Eiropas valstu nacionālajās virtuvēs. Šoreiz mazliet citādāks variants bez šokolādes, bet ar krēmsieru un piparkūku garšu.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190°C.

    Nelielā katliņā ieliek sviestu, melasi, cukura sīrupu un ingvera gabaliņus. Uz lēnas uguns visu uzkarsē un samaisa, līdz sviests izkusis. Pēc tam katliņu noņem no plīts.

    Bļodā sakuļ olas ar cukuru, līdz olu masa ir gaisīga un gaiša (apmēram 10 minūtes). Piesijā miltus, cepamo pulveri, samaltu ingveru, kanēli, muskatriekstu un koriandru. Pielej arī izkausētā sviesta un cukura sīrupa masu (bez ingvera gabaliņiem). Visu samaisa.

    Iegūto mīklu lej ar cepampapīru izklātā un ietaukotā biskvīta formā (25x30 cm) un izlīdzina. Biskvītu ievieto cepeškrāsnī un cep 12 minūtes, līdz tas stingrs, zeltains un gatavs.

    Gatavo krēmu – sviestu un pusi no pūdercukura liek bļodā un sakuļ ar mikseri vienmērīgā masā. Tad pievieno atlikušo pūdercukuru un procesu atkārto. Pēc tam pievieno krēmsieru (tādu, kas nav pārāk šķidrs, bet vairāk atgādina svaigo sieru) – visu samaisa īsu brītiņu, lai sastāvdaļas sajauktos.

    Uz darba virsmas uzklāj lielu sloksni cepampapīra. Biskvītu rūpīgi izņem no formas un uzliek virsū. Ļauj biskvītam atdzist.

    Pēc tam biskvītam uzsmērē zemesriekstu sviestu vai šokolādes krēmu. Tam virsū – pusi no pagatavotā krēmsiera un sviesta krēma. Kad tas paveikts, ruleti uzmanīgi sarullē, cieši pieturot ar cepampapīru. Kad rulete satīta, to uzliek uz servējamā šķīvja un apsmērē ar atlikušo krēmsiera krēmu. Dekorē ruleti pēc sirds patikas.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form