Foto: "Kikas virtuve" publicitātes foto

Recepti 18. novembra svētku galdam iesaka kulinārijas bloga "Kikas virtuve" autore Kristīne Krivāne.

15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

150 gkrēmsiers, istabas temperatūrā50 gsviests, istabas temperatūrā180 gpūdercukurs1 TKvaniļas ekstrakts118 gmilti3 ĒKkakao pulveris, nesaldināts1 TKcepamais pulveris TKsāls4 olas, vidēja lieluma150 gcukurs2 ĒKeļļa2 ĒKkefīrs1 TKetiķis2 TKvaniļas ekstrakts1 ĒKsarkanā pārtikas krāsviela (šķidrā)

Sagatavošana

1

Sagatavo 25x38 cm cepamo pannu, ietauko to ar sviestu un izklāj ar cepamo papīru.

2

Nelielā traukā izsijā miltus, kakao, sāli un cepamo pulveri.

3

Lielā bļodā vai stāvošajā mikserī liek olas un saputo.

4

Kad olas ir saputotas pievieno cukuru, brūno cukuru, eļļu, vaniļas ekstraktu, kefīru, etiķi un krāsvielu un visu sakuļ viendabīgā masā.

5

Pievieno izsijātos miltus. Uzmanīgi un lēnām visu samaisa, un iegūto mīklu lej sagatavotajā cepešpannā.

6

Sakarsē krāsni līdz 175°C, cep biskvītu 17 minūtes, pārbaudot gatavību ar koka irbulīti.

7

Sagatavo galda virsmu: noklāj dvieli un pārliek tam pāri cepamā papīra loksni. Pārkaisa ar pūdercukuru un liek virsū no krāsns izņemto biskvītu ar cepamo papīru uz augšu. Tad uzmanīgi atdala virsējo cepamā papīra loksni no biskvīta.

8

Biskvītu rullē tā, lai cepamais papīrs ir ierullēts iekšā kopā ar biskvītu, dvieli izmanto, lai neapdedzinātu rokas. Ruleti atstāj dzesēties un tikmēr pagatavo krēmu.

9

Nelielā traukā liek krēmsieru un sakuļ, lai tas paliek gaisīgs. Pievieno sviestu un kuļ, līdz tas ir iekults. Pievieno pūdercukuru un vaniļas ekstraktu un saputo 2-3 minūtes. Kamēr biskvīts dziest, krēmu var ielikt ledusskapī.

10

Biskvītu uzmanīgi atrullē, pārziež ar krēmu, aizrullē ciet un ietin pārtikas plēvē, liek leduskapī uz pāris stundām.

11

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!