Rupjmaizes drumstalu sacepums ar āboliem
Foto: Shutterstock
5.0000 1
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g rudzu maize
rudzu maize
500 g
500 g saldskābu āboli
saldskābu āboli
100 g
100 g cukurs
cukurs
0,5 TK
0,5 TK kanēlis
kanēlis
1 gab.
1 gab. ola
ola
250 ml
250 ml piens
piens
100 g
100 g sviests
sviests
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Saldie sacepumi
  • Pasaules Virtuve
  • Ikdienai un svētkiem gardais rupjmaizes drumstalu sacepums ar āboliem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Nobriedušu rudzu maizi sarīvē uz smalkās rīves vai sasmalcina virtuves kombainā. Drumstalas samaisa ar kanēli un daļu cukura un apgrauzdē uz plāts cepeškrāsnī 190 grādos 15-20 minūtes.

    Nomizotus ābolus sagriež šķēlītēs.

    Veidni ieziež ar sviestu, liek vienu kārtu rīvmaizes, uz tās liek sviesta piciņas, otrā kārtā liek ar cukuru pārkaisītas ābolu šķēlītes, pēc tam atkal ir rīvmaizes kārta un sviesta piciņas.

    Visu pārlej ar piena un sakultas olas maisījumu, cepeškrāsnī cep 40-45 minūtes, vispirms aizvākotā veidnē, pēc 25 minūtēm vāku noņem. Cep mērenā siltumā.

    Pasniedz siltu vai aukstu ar pienu.

    Svaigus ābolus var aizstāt ar kaltētiem, kurus vispirms izmērcē gandrīz mīkstus, vai ar rabarberiem, kurus sagriež mazos gabaliņos un sacukuro.

    Iesūtīja: Antoņina Masiļūne “Pavārmākslas noslēpumi. Ikdienai un svētkiem."

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form