Foto: Shutterstock
Ikdienai un svētkiem gardais rupjmaizes drumstalu sacepums ar āboliem.
60Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
500 grudzu maize500 gsaldskābu āboli100 gcukurs0.5 TKkanēlis1 gab.ola250 mlpiens100 gsviests

Sagatavošana

1

Nobriedušu rudzu maizi sarīvē uz smalkās rīves vai sasmalcina virtuves kombainā. Drumstalas samaisa ar kanēli un daļu cukura un apgrauzdē uz plāts cepeškrāsnī 190 grādos 15-20 minūtes.

2

Nomizotus ābolus sagriež šķēlītēs.

3

Veidni ieziež ar sviestu, liek vienu kārtu rīvmaizes, uz tās liek sviesta piciņas, otrā kārtā liek ar cukuru pārkaisītas ābolu šķēlītes, pēc tam atkal ir rīvmaizes kārta un sviesta piciņas.

4

Visu pārlej ar piena un sakultas olas maisījumu, cepeškrāsnī cep 40-45 minūtes, vispirms aizvākotā veidnē, pēc 25 minūtēm vāku noņem. Cep mērenā siltumā.

5

Pasniedz siltu vai aukstu ar pienu.

6

Svaigus ābolus var aizstāt ar kaltētiem, kurus vispirms izmērcē gandrīz mīkstus, vai ar rabarberiem, kurus sagriež mazos gabaliņos un sacukuro.

Iesūtīja: Antoņina Masiļūne “Pavārmākslas noslēpumi. Ikdienai un svētkiem."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!