Foto: Publicitātes foto
Tuvojoties gada nogales svētku sezonai, restorāna "Piramīda" šefpavārs Artūrs Brucis piedāvā vienkāršu un ātri pagatavojamu saldo ēdienu ar latviešu tradicionālo rupjmaizi.
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

250 grupjmaize200 mlsaldais krējums150 gdzērveņu ievārījums50 gcukurs30 mlupeņu Rīgas Melnais Balzams100 mlābolu sula ogas dekoram2 mandarīni cukura sīrups100 gcukurs100 mlūdens kanēļa standziņa krustnagliņas smaržīgie pipari

Sagatavošana

1

Sagriež rupjmaizi plānās šķēlītēs, aptuveni 0,5 cm biezumā, pēc tam kārto uz paplātes, liek cepeškrāsnī un izkaltē 90 grādu temperatūrā aptuveni trīs stundas. Rezultātā maizītēm jābūt tik abi izkaltušām, lai tās iespējams kārtīgi sablendēt virtuves blenderī vai izmalt caur gaļas mašīnu.

2
3

Kad rupjmaize sablendēta, liek to bļodā vai citā dziļā traukā un pārlej ar upeņu balzamu un ābolu sulu. Maisa, līdz iegūta irdena konsistence – ne pārāk šķidra un ne pārāk sausa. Ļauj ievilkties aptuveni 30 minūtes.

4

Saldajam krējumam pievieno cukuru un saputo.

5

Uzliek vārīties ūdeni ar cukuru un garšvielām, nomizo mandarīnus un sagriež miziņu ļoti plānos salmiņos. Kad sīrups uzvārījies, pievieno tam mandarīnu miziņas un turpina vārīt. Pēc tam ļauj tam atdzist, kamēr mandarīna miziņas ievilkušās ar garšvielām.

6

Servē rupjmaizes kārtojumu stikla traukā pēc izvēles – glāzē, burciņā vai citā, lai redzams kārtojums. Rupjmaizes rīvmaizi, dzērveņu ievārījumu un putukrējumu liek kārtās pēc izvēles. Kārtojumu dekorē ar svaigām ogām un garšvielās noturētu mandarīna miziņu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!