Rupjmaizes kārtojums ar upeņu balzamu, ogām un mandarīna miziņu
Foto: Publicitātes foto
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu

Tuvojoties gada nogales svētku sezonai, restorāna "Piramīda" šefpavārs Artūrs Brucis piedāvā vienkāršu un ātri pagatavojamu saldo ēdienu ar latviešu tradicionālo rupjmaizi.

Sagriež rupjmaizi plānās šķēlītēs, aptuveni 0,5 cm biezumā, pēc tam kārto uz paplātes, liek cepeškrāsnī un izkaltē 90 grādu temperatūrā aptuveni trīs stundas. Rezultātā maizītēm jābūt tik abi izkaltušām, lai tās iespējams kārtīgi sablendēt virtuves blenderī vai izmalt caur gaļas mašīnu.

Ātrākam rezultātam var izmantot veikalā nopērkamo rupjmaizes rīvmaizi.

Kad rupjmaize sablendēta, liek to bļodā vai citā dziļā traukā un pārlej ar upeņu balzamu un ābolu sulu. Maisa, līdz iegūta irdena konsistence – ne pārāk šķidra un ne pārāk sausa. Ļauj ievilkties aptuveni 30 minūtes.

Saldajam krējumam pievieno cukuru un saputo.

Uzliek vārīties ūdeni ar cukuru un garšvielām, nomizo mandarīnus un sagriež miziņu ļoti plānos salmiņos. Kad sīrups uzvārījies, pievieno tam mandarīnu miziņas un turpina vārīt. Pēc tam ļauj tam atdzist, kamēr mandarīna miziņas ievilkušās ar garšvielām.

Servē rupjmaizes kārtojumu stikla traukā pēc izvēles – glāzē, burciņā vai citā, lai redzams kārtojums. Rupjmaizes rīvmaizi, dzērveņu ievārījumu un putukrējumu liek kārtās pēc izvēles. Kārtojumu dekorē ar svaigām ogām un garšvielās noturētu mandarīna miziņu.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form