Rupjmaizes kārtojums ar upeņu balzamu, ogām un mandarīna miziņu
Foto: Publicitātes foto
0 0
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
250 g
250 g rupjmaize
rupjmaize
200 ml
200 ml saldais krējums
saldais krējums
150 g
150 g dzērveņu ievārījums
dzērveņu ievārījums
50 g
50 g cukurs
cukurs
30 ml
30 ml upeņu Rīgas Melnais Balzams
upeņu Rīgas Melnais Balzams
100 ml
100 ml ābolu sula
ābolu sula
ogas dekoram
ogas dekoram
2
2 mandarīni
mandarīni
 
cukura sīrups
cukura sīrups
100 g
100 g cukurs
cukurs
100 ml
100 ml ūdens
ūdens
 
kanēļa standziņa
kanēļa standziņa
 
krustnagliņas
krustnagliņas
 
smaržīgie pipari
smaržīgie pipari
  • Latvijas svētku receptes
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Kārtojumi un šarlotes
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Tuvojoties gada nogales svētku sezonai, restorāna "Piramīda" šefpavārs Artūrs Brucis piedāvā vienkāršu un ātri pagatavojamu saldo ēdienu ar latviešu tradicionālo rupjmaizi.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sagriež rupjmaizi plānās šķēlītēs, aptuveni 0,5 cm biezumā, pēc tam kārto uz paplātes, liek cepeškrāsnī un izkaltē 90 grādu temperatūrā aptuveni trīs stundas. Rezultātā maizītēm jābūt tik abi izkaltušām, lai tās iespējams kārtīgi sablendēt virtuves blenderī vai izmalt caur gaļas mašīnu.

    Ātrākam rezultātam var izmantot veikalā nopērkamo rupjmaizes rīvmaizi.

    Kad rupjmaize sablendēta, liek to bļodā vai citā dziļā traukā un pārlej ar upeņu balzamu un ābolu sulu. Maisa, līdz iegūta irdena konsistence – ne pārāk šķidra un ne pārāk sausa. Ļauj ievilkties aptuveni 30 minūtes.

    Saldajam krējumam pievieno cukuru un saputo.

    Uzliek vārīties ūdeni ar cukuru un garšvielām, nomizo mandarīnus un sagriež miziņu ļoti plānos salmiņos. Kad sīrups uzvārījies, pievieno tam mandarīnu miziņas un turpina vārīt. Pēc tam ļauj tam atdzist, kamēr mandarīna miziņas ievilkušās ar garšvielām.

    Servē rupjmaizes kārtojumu stikla traukā pēc izvēles – glāzē, burciņā vai citā, lai redzams kārtojums. Rupjmaizes rīvmaizi, dzērveņu ievārījumu un putukrējumu liek kārtās pēc izvēles. Kārtojumu dekorē ar svaigām ogām un garšvielās noturētu mandarīna miziņu.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form