Rupjmaizes kvass
Foto: Shutterstock
Loading...
Sastāvdaļas

Rupjmaizes kvass - dzeršanai un auksto zupu gatavošanai.

Rupjmaizi sagriež šķēlēs, cepeškrāsnī izkaltē un apbrūnina.

Apbrūninātās maizes šķēles pārlej ar verdošu ūdeni, uz 100 g izkaltētas rupjmaizes ņem 1,5—2 l ūdens, pārsedz un atstāj 4—6 stundas, līdz ūdens nokrāsojies brūns un ieguvis rupjmaizes garšu un smaržu.

Šķidrumu nokāš, siltam (20—25°) pievieno cukuru, raugu — uz 1l šķidruma 50 g cukura un 2—3 g rauga. Ļauj siltā vietā 8—10 stundas rūgt.

Pēc tam atdzesē un lieto, lai atveldzētos vai kā pamatu auksto zupu gatavošanai (receptes – te).

Iesūtīja: no cāļa konferences, pirmavots nav norādīts

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form