Rupjmaizes miestiņš
Foto: Shutterstock
Loading...
Sastāvdaļas

Rupjmaizes miestiņš - līgotāju cienastam.

Sakaltušo rupjmaizi salauž gabalos, bet ja ņem nesakaltušu, tad sagriež gabaliņos, apgrauzdē brūnas un izkaltē. Maizi aplej ar 5 l verdoša ūdens un 3 stundas liek nostāvēties, nokāš un atkal aplej, nokāsto maizi, ar otriem 5 l verdoša ūdens. Patur vienu stundu un atkal nokāš.

Raugam nedaudz uzber cukuru, saberž, lai izkūst un nedaudz uzraudzē.

Apiņus aplej ar verošu ūdeni un liek nostāvēties, tad nokāš.

Iegūtajam šķidrumam pievieno cukuru, nedaudz uzraudzētu raugu, apiņu šķidrumu un raudzē 24 stundas (pirmās 3 stundas miestiņu var dzert arī bērni). Kad norūdzis noņem putas un pilda pudelēs. Ja trūkst salduma, tad pirms lietošanas pievieno medu.

Šo miestiņu gatavo pāris dienas pirms lietošanas.

Iesūtīja: Ieva

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form