Sacivi valriekstu mērce ar vistu
Foto: DELFI
5.0000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
 
vesela vista
vesela vista
2-3
2-3 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
50 g
50 g sīpoli
sīpoli
1 TK
1 TK sviests
sviests
300 g
300 g valrieksti
valrieksti
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari
melnie pipari
  • Citas mērces
  • Gaļas ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Gruzīnu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Sacivi ir gaļas uzkoda, ko pasniedz atdzesētu. Novārīta vista, kas sadalīta gabaliņos un noturēta aukstajā buljona un valriekstu mērcē. Recepti piedāvā restorāna "Alaverdi" šefpavārs Šota Mudžirišvili.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vistu pārlej ar aukstu ūdeni un vāra, līdz tā ir gandrīz gatava. Iegūto buljonu nokāš un šķidrumu pārlej citā traukā atdzesēšanai.

    Sīpolus sagriež smalkos gabaliņos un apcep sviestā, līdz ir izveidojusies viendabīga masa. Cepšanas laikā var pievienot nedaudz vistas buljonu.

    Novārīto vistu sagriež gabaliņos un pievieno sīpoliem. Cep uz lēnas uguns 3–5 minūtes.

    Valriekstus samaļ gaļas mašīnā, vēlams vairākkārt (2–3 reizes), lai būtu smalkāks malums.

    Sasmalcina ķiplokus un pievieno valriekstiem kopā ar sāli un pipariem. Masai pievieno buljonu nelielos daudzumos. Maisa, līdz ir izveidojusies viendabīga mērce. Izveidoto mērci pārlej vistai, trauku novieto uz plīts, vidējas uguns, lai vārītu.

    Tiklīdz mērce ir izvārījusies, noņem no uguns. Atdzesē un tur ledusskapī 8–12 stundas.

    Pirms sacivi pasniegšanas to var apkaisīt ar granātābola sēklām un koriandru. Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form