Sagatave biešu zupai vai siļķei kažokā
Foto: DELFI/Pexels
0 0
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
4 kg
4 kg bietes sarkanās (4kg) vai 3kg bietes+1kg burkāni
bietes sarkanās (4kg) vai 3kg bietes+1kg burkāni
1.5 kg
1.5 kg tomāti
tomāti
500 g
500 g sīpoli
sīpoli
500 g
500 g paprika
paprika
200 g
200 g ķiploki
ķiploki
200 g
200 g cukurs
cukurs
2 ĒK
2 ĒK sāls
sāls
200 ml
200 ml etiķis
etiķis
500 ml
500 ml eļļa
eļļa
  • Pasaules Virtuve
  • Aiziet, atvieglosim kaut nedaudz dzīvi! Precīzāk – gatavošanu garajā rudens un ziemas periodā. Lūk, kad pašmāju dārzeņi ir pilnbriedā, iesakām saņemties un "ieburkot" zupu sagatavi jeb biešu salātus. Aukstajā sezonā gardu biešu zupu vai siļķi kažokā pagatavosi krietni ātrāk. Tātad – atliks vien ielikt katlā, piebērt kubiņos sagrieztus kartupeļus un vārīt, līdz kartupeļi mīksti. Voilā!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sarīvē svaigas bietes.

    Sablendē sīpolus, ķiplokus un liek uz pannas sakarsētā eļļā. Apcep.

    Sablendē papriku, to pievieno sīpoliem un ķiplokiem. Pasautē 3-5 minūtes.

    Tomātus blanšē, nomizo un sablendē. Liek klāt katlā, pavāra vēl 3-5 minūtes. Pieber sāli, cukuru un etiķi.

    Beigās pievieno sasmalcinātās bietes un visu vāra 45 minūtes. Kad gatavs, karstu lej burkās un ar karoti piespiež, lai burciņā nebūtu gaisa burbulīši. Aizvāko.

    Ar šo recepti sanāk 7-8 litri sagataves.

    Sagatave sanāk kreftīga. Var likt salātu vietā pie kartupeļiem, izmantot kā zupas sagatavi. Var izmantot arī, gatavojot siļķi kažokā, vai ēst kopā ar sviestmaizi, piedzerot klāt kefīru.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form