Sakņu dārzeņu sacepums ar mīklu
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Saldi burkāni, gardi pastinaki, sīpoli un puravi, kas apcepti cepeškrāsnī. Bet tas vēl nav viss – tiem klāt gaisīga un vienkārša mīkla. Ēdiens, kas ir kaut kas starp sacepumu un pīrāgu – pusdienu vai vakariņu galdam.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.

Cepamo trauku ietauko.

Burkānus sagriež nelielos gabaliņos, pastinakus notīra un pārgriež uz pusēm, sīpolus nomizo un sagriež nelielās daiviņās. Puravus notīra un sagriež gareniski nelielos stiebriņos.

Visus dārzeņus saber cepamajā traukā un cep cepeškrāsnī 25 minūtes.

Kamēr dārzeņi cepas, gatavo mīklu – bļodā ieliek olas, pievieno miltus, sāli un pienu un visu sajauc vienmērīgā masā.

Cepamo trauku ar dārzeņiem izņem no cepeškrāsns. Pusi no dārzeņiem uz mirkli izņem no trauka. Atlikušos dārzeņus pārlej ar mīklu, bet pa virsu uzber izņemtos dārzeņus. Pa virsu liek arī dažas salvijas lapiņas.

Dārzeņus ar mīklu liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep vēl 30 minūtes, līdz mīkla ir skaisti pacēlusies, zeltaini brūna un nedaudz atrāvusies no cepamā trauka maliņām.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form