Sakņu dārzeņu sacepums ar mīklu
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4 ĒK
4 ĒK augu eļļa
augu eļļa
500 g
500 g burkāni
burkāni
250 g
250 g mazi pastinaki
mazi pastinaki
2
2 sarkanie sīpoli
sarkanie sīpoli
2
2 puravi
puravi
4
4 olas
olas
200 g
200 g milti
milti
1 TK
1 TK jūras sāls
jūras sāls
200 ml
200 ml piens
piens
 
salvija
salvija
Piederumi:
 
30x20cm liels cepamais trauks
30x20cm liels cepamais trauks
  • Dārzeņu ēdieni
  • Dārzeņu sacepumi
  • Dažādas mīklas
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Saldi burkāni, gardi pastinaki, sīpoli un puravi, kas apcepti cepeškrāsnī. Bet tas vēl nav viss – tiem klāt gaisīga un vienkārša mīkla. Ēdiens, kas ir kaut kas starp sacepumu un pīrāgu – pusdienu vai vakariņu galdam.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.

    Cepamo trauku ietauko.

    Burkānus sagriež nelielos gabaliņos, pastinakus notīra un pārgriež uz pusēm, sīpolus nomizo un sagriež nelielās daiviņās. Puravus notīra un sagriež gareniski nelielos stiebriņos.

    Visus dārzeņus saber cepamajā traukā un cep cepeškrāsnī 25 minūtes.

    Kamēr dārzeņi cepas, gatavo mīklu – bļodā ieliek olas, pievieno miltus, sāli un pienu un visu sajauc vienmērīgā masā.

    Cepamo trauku ar dārzeņiem izņem no cepeškrāsns. Pusi no dārzeņiem uz mirkli izņem no trauka. Atlikušos dārzeņus pārlej ar mīklu, bet pa virsu uzber izņemtos dārzeņus. Pa virsu liek arī dažas salvijas lapiņas.

    Dārzeņus ar mīklu liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep vēl 30 minūtes, līdz mīkla ir skaisti pacēlusies, zeltaini brūna un nedaudz atrāvusies no cepamā trauka maliņām.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form