Foto: Shutterstock
Šī būs lieliska ikdienas zupa, īpaši pēc viesībām, kad šis un tas palicis pāri no dažādiem gaļas ēdieniem. Īpaši kārdinoša šī zupa būs, ja tā būs bieza, gandrīz kā sautējums.
60Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
cepetis vai jebkura cita gatava gaļa pēc garšassāls5 melnie pipari3 smaržīgie pipari1 lauru lapa saujagrūbas1 sīpols2 ķiploka daiviņas3 burkāni2 kālis6 kartupeļi eļļa (cepšanai)400 mlbundžiņa ar pupām

Sagatavošana

1

Cepeša kaulus un gaļas atgriezumus liek katlā, aplej ar apmēram diviem litriem ūdens tā, lai gaļa būtu apsegta, pievieno nedaudz sāli. Labākos gabaliņus pietaupa ielikšanai zupā pēc brīža. Strauji uzvāra, noregulē mazu uguntiņu, pievieno piparu graudiņus, lauru lapu un ļauj vārīties apmēram 30 minūtes.

2

Bļodiņā aplej grūbas ar ūdeni un ļauj tām mērcēties, kamēr vārās kauli.

3

Tikmēr smalki sagriež sīpolu un ķiplokus. Nomizo burkānus, kāli un kartupeļus, sagriež gabaliņos. Sakarsē pannu ar eļļu un dārzeņus viegli apcep, izņem no pannas. Apcep sīpolus un ķiplokus, izslēdz uguni.

4

Nokāš buljonu, noskribina gaļu, kas derīga zupai, to liek atpakaļ buljonā. Pievieno apceptos dārzeņus, sīpolus, ķiplokus un strauji uzvāra. Pievieno grūbas, vēlreiz strauji uzvāra, tad noregulē mazu uguntiņu un ļauj dārzeņiem vārīties apmēram 15-20 minūtes, līdz tie gatavi. Pēc garšas pievieno sāli.

5

Tikmēr sagriež gabaliņos pārējo gaļu un apmēram 5 minūtes pirms vārīšanas beigām pievieno zupai. Pupas nokāš un pievieno zupai. Kad dārzeņi mīksti, zupa gatava. Pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!