Foto: Shutterstock

Varētu šķist, ka ar tomātiem un olām nevienu nepārsteigt, tomēr var gan! Izraēlā šakšukas gatavošana brokastīs ir gandrīz svēta lieta un teju katrā ebreju ģimenē ir sava "slepenā" recepte. Sulīgi, aromātiski un sātīgi, bet kas galvenais – vienkārši. Šakšuka nevienu neatstās vienaldzīgu. Recepti iesaka izraēliešu šefpavārs un uztura speciālists Ošers Eidelmans, kurš augustā viesojās Latvijā pēc Jūrmalas festivāla "Alfresco" rīkotāju ielūguma.

30Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gmizoti tomāti bez sēklām500 gkonservēti tomāti40 gtomātu pasta40 gkapāti ķiploki1 sarkanais sīpols300 gzaļā paprika8 gpaprikas pulveris3 gmaltas ķimenes3 gkaltēts koriandrs1 TKcukurs60 mlolīveļļa8 olas20 gpētersīļi pēc garšassāls un melnie pipari

Sagatavošana

1

Uzkarsē pannu un eļļā apcep sīpolu. Pievieno ķiploku un palielos gabalos sagrieztu saldo piparu (ideālajā gadījumā pirms tam piparu apsvilina uz liesmas vai apcep cepeškrāsnī un noņem miziņu), kā arī tomātu pastu. Visu cep, līdz virtuvi piepilda garšīga smarža – aptuveni 5 minūtes.

2

Pannā pievieno sagrieztus tomātus un visu karsē uz vidējas uguns aptuveni 10 minūtes, ļaujot liekajam šķidrumam iztvaikot.

3

Samazina karstumu, pievieno vēl eļļu, garšvielas un cukuru. Sautē, līdz masa sabiezē un ir kļuvusi ļoti aromātiska. Šakšukas pamats – matbuha – ir gatavs.

4

Dārzeņu mērcē veido 8 padziļinājumus un katrā no tiem iesit olu.

5

Pannu liek sakarsētā cepeškrāsnī un cep 180 grādos 4 minūtes, līdz olbaltums sarecējis, bet dzeltenums vēl ir šķidrs un plūstošs.

6

Pirms pasniegšanas pārslaka ar olīveļļu un pārkaisa ar smalki sagrieztiem pētersīļiem. Baudi kopā ar svaigu maizi, desiņām vai ceptas pančetas šķēlēm.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!