Šakšuka – tomātos ceptas olas ar dārzeņiem
Foto: Shutterstock
5.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g mizoti tomāti bez sēklām
mizoti tomāti bez sēklām
500 g
500 g konservēti tomāti
konservēti tomāti
40 g
40 g tomātu pasta
tomātu pasta
40 g
40 g kapāti ķiploki
kapāti ķiploki
1
1 sarkanais sīpols
sarkanais sīpols
300 g
300 g zaļā paprika
zaļā paprika
8 g
8 g paprikas pulveris
paprikas pulveris
3 g
3 g maltas ķimenes
maltas ķimenes
3 g
3 g kaltēts koriandrs
kaltēts koriandrs
1 TK
1 TK cukurs
cukurs
60 ml
60 ml olīveļļa
olīveļļa
8
8 olas
olas
20 g
20 g pētersīļi
pētersīļi
pēc garšas
pēc garšas sāls un melnie pipari
sāls un melnie pipari
  • Brokastis
  • Citi ēdieni
  • Dārzeņu sacepumi
  • Ebreju nacionālā virtuve
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Varētu šķist, ka ar tomātiem un olām nevienu nepārsteigt, tomēr var gan! Izraēlā šakšukas gatavošana brokastīs ir gandrīz svēta lieta un teju katrā ebreju ģimenē ir sava "slepenā" recepte. Sulīgi, aromātiski un sātīgi, bet kas galvenais – vienkārši. Šakšuka nevienu neatstās vienaldzīgu. Recepti iesaka izraēliešu šefpavārs un uztura speciālists Ošers Eidelmans, kurš augustā viesojās Latvijā pēc Jūrmalas festivāla "Alfresco" rīkotāju ielūguma.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uzkarsē pannu un eļļā apcep sīpolu. Pievieno ķiploku un palielos gabalos sagrieztu saldo piparu (ideālajā gadījumā pirms tam piparu apsvilina uz liesmas vai apcep cepeškrāsnī un noņem miziņu), kā arī tomātu pastu. Visu cep, līdz virtuvi piepilda garšīga smarža – aptuveni 5 minūtes.

    Pannā pievieno sagrieztus tomātus un visu karsē uz vidējas uguns aptuveni 10 minūtes, ļaujot liekajam šķidrumam iztvaikot.

    Samazina karstumu, pievieno vēl eļļu, garšvielas un cukuru. Sautē, līdz masa sabiezē un ir kļuvusi ļoti aromātiska. Šakšukas pamats – matbuha – ir gatavs.

    Dārzeņu mērcē veido 8 padziļinājumus un katrā no tiem iesit olu.

    Pannu liek sakarsētā cepeškrāsnī un cep 180 grādos 4 minūtes, līdz olbaltums sarecējis, bet dzeltenums vēl ir šķidrs un plūstošs.

    Pirms pasniegšanas pārslaka ar olīveļļu un pārkaisa ar smalki sagrieztiem pētersīļiem. Baudi kopā ar svaigu maizi, desiņām vai ceptas pančetas šķēlēm.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form