Foto: Shutterstock
Baklažānu sāļā kūka - ciemiņus gaidot.
80Minūtes
17Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
200 gmilti3 ĒKūdens1 gab.ola75 gvājpiena biezpiens50 gdiētiskais margarīns sāls2 gab.sīpoli600 gbaklažāni2 gab.ķiploka daiviņas2 TKaugu eļļa200 mldārzeņu buljons2 gab.olas90 gkrēmveida svaigais siers (30%)125 mlpiens 0.5%4 ĒKrīvēts Parmas siers2 ĒKraudene pipari

Sagatavošana

1

Miltus, ūdeni, olu, biezpienu, margarīnu un ½ tējkaroti sāls samīca viendabīgā mīklā un, folijā ietītu, 30 minūtes atdzesē.

2

Sīpolus sīki sasmalcina un baklažānus sagriež ripiņās. Izspiež ķiploka daiviņas un kopā ar sīpolu gabaliņiem apcep sakarsētā eļļā, pievieno baklažānu ripiņas, pielej buljonu (var ½ TK šķīstošā buljona), sautē 5 minūtes.

3

Baklažānu masai notecina šķidrumu un atdzesē. Olas sakuļ ar svaigo sieru un pienu, samaisa 3 ĒK Parmas siera un raudeni, pievieno sāli un piparus.

4

Ar cepamo foliju izklātas tortes veidnes (diametrs 28 cm) pamatni un sānu malu izklāj ar mīklu un cep 200 grādu karstā cepeškrāsnī 10 minūtes. Virsū liek baklažānu masu. Pārlej ar olu masu, uzkaisa atlikušo Parmas sieru, cep 175°C grādos vēl 30 minūtes un pasniedz siltu.

Iesūtīja: VecPoga

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!