Foto: Ināra Lācarus

Kad kulinārijas entuziaste Ināra Lācarus svētkos savus mīļos pārsteidza ar sāļo salami uzkodu kūku, kuras recepti jau jums atklājām (to meklē šeit!), viņa atskārta, ka sāļās kūkas ir lielā cieņā. Tā tas patiesi ir – pieaugušie dievina šīs tortes. Turklāt, ja neesi liels saldummīlis, tad nākamajā dzimšanas dienā šo vari izvēlēties kā alternatīvu saldajai biskvīta tortei. Bet dosim divas izvēles! Pirmā: sāļā salami uzkodu kūka, otra, jaunā Ināras recepte – sāļais Napoleons.

60Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 gab.kārtainā bez rauga mīkla (iepakojums)3 gab.kausētais siers "Dzintars"2 gab.kūpināts lasis - šķēlēs sagriezts (iepakojums)1 gab.Filadelfijas siers (iepakojums)1 gab.svaigs gurķis (garais)100 gzilā pelējuma siers majonēze1 gab.mazās lobītās garneles (iepakojums)

Sagatavošana

1

Kārtaino mīklu atlaidina, ja izmanto saldēto. Liek uz ar miltiem apkaisītas cepampapīra sloksnes divas mīklas "lapas" tā, lai tās nedaudz pārklātos. Tad izrullē. Šādi izmanto mīklas plāksnītes, lai iegūtu piecas "Napoleona" kārtas. Izcep katru kārtu.

2

Tālāk pagatavo pildījumus un būvē "Napoleonu".

3

Liek kārtainās mīklas sloksni un apziež ar pirmās kārtas pildījumu: kūpināts, šķēlēs sagriezts lasis sajaukts ar kausēto sieru.

4

Virsū liek nākamo kārtainās mīklas kārtu un nākamo pildījumu: Filadelfijas siers un gurķis mizots ripās.

5

Uzliek trešo kārtainās mīklas kārtu ar majonēzi (receptes autorei patīk "Helman's", bet var izmantot pēc patikas citu) ar sieru (ja nepatīk zilā pelējuma siers, var ņemt arī citu).

6

Liek nākamo kārtainās mīklas kārtu un "Dzintars" kausēto sieru sajauktu ar mazajām, lobītajām garnelēm.

7

Noslēgumā uzliek piekto kārtainās mīklas kārtu. Ar "Dzintaru" noziež virsu un malas.

8

Atgriezumus sadrupina un apbārsta kūku. Atgriezumi paliek no mīklas plāksnēm, lai plāksnes ir vienādas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!