Foto: Shutterstock
Sāļā plātsmaize ar plānu, kraukšķīgu mīklas pamatni un sulīgu pildījumu garšo debešķīgi!
60Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

10 sīpoli200 gkūpināts bekons180 gmīksts sviests1 glāzekefīrs1 TKcepamais pulveris šķipsnasāls1 ĒKcukurs glāzesmilti400 mltrekns skābais krējums glāzekefīrs1 ola2 ĒKmilti

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

2

Sīpolus nomizo un sagriež gredzenos. Bekonu sagriež kubiņos.

3

Bļodā liek sviestu, pievieno kefīru, cepamo pulveri, sāli, cukuru un visu sajauc viendabīgā masā. Masai pievieno 3 glāzes miltu un sāk maisīt. Ja nepieciešams, pievieno vēl miltus un turpina mīcīt, līdz iegūta rullējama mīkla, kas pēc struktūras līdzinās smilšu mīklai.

4

Mīklu izveltnē uz pārtikas plēves vai cepampapīra, līdz iegūts kvadrāts, kas pēc izmēriem atbilst plātsmaizes cepšanai paredzētajai plātij. Mīklas kvadrātu, veikli apgriežot pārtikas plēvi, var ieslidināt uz plāts, bet, ja mīkla tika rullēta uz cepampapīra, tad to ar visu mīklu var likt uz plāts, atstājot papīru zem mīklas. Mīklas maliņas gar plāts malām uzloka uz augšu. Vienmērīgā kārtā pārber ar sīpoliem, pārkaisa ar bekona kubiņiem.

5

Bļodā sakuļ olu, pievieno sāli, iemaisa, tad pievieno krējumu, kefīru un iemaisa. Kā pēdējos iemaisa miltus, līdz krēmā nav kunkuļu. Gatavo krēmu lej virs sīpoliem un bekona.

6

Liek plātsmaizi krāsnī uz 45-50 minūtēm, tad izņem, atdzesē, griež gabalos un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!