Foto: Privātais arhīvs
Labas ziņas tiem, kas ar saldumiem ir uz "jūs" – sāļā siera kūka ar kraukšķīgu siera cepuma pamatni un krēmīgu pildījumu, kurā sagaršojami aromātiskie puravi un šķiņķis. Recepti iesaka mūsu lasītāja Ina Reinfelde.

Sastāvdaļas paredzētas 26 cm diametra kūkas formai.

9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

200 gsiers, sarīvēts uz smalkās rīves200 gmilti160 gmīksts sviests300 gkūpināts šķiņķis300 gpuravi800 gbezpiedevu krēmsiers400 gskābs krējums1 TKsāls pēc garšasčili piparu pulveris vai pārslas

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

2

Gatavo kūkas pamatni. Visas sastāvdaļas liek bļodā un sastrādā viendabīgā mīklā. Liek mīklu formā un ar pirkstiem izlīdzina pa pamatni, veidojot arī maliņas līdz pat formas augšai, jo cepoties mīkla nedaudz saplaks. Sadursta pamatni ar dakšu un liek krāsnī uz aptuveni 15 minūtēm, līdz tā ir skaisti zeltaina.

3

Pa to laiku gatavo pildījumu. Šķiņķi un puravus sagriež strēmelītēs un apcep pannā pāris minūtes. Pannā sakuļ krēmsieru ar krējumu, sāli un čili viendabīgā masā. Tad iemaisa masā pannas saturu.

4

Lej masu formā virs izceptās pamatnes, liek krāsnī un 15 minūtes cep 180 grādos, tad samazina temperatūru līdz 160 grādiem un turpina cept aptuveni stundu.

5

Izņem kūku no krāsns, formā atdzesē, izņem no formas, dekorē pēc ieskatiem, griež šķēlēs un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!