Foto: Shutterstock
Laiks fantāzijas lidojumam, jo šī ir lieliska recepte eksperimentiem. Tajā var izmantot dārzeņus, sieru un garšvielas, kādas vien vēlies. Tāpat šo kūku var cept arī mafinu pannā (15-20 minūtes) vai mazo mafinu veidnītēs (10-15 minūtes).
45Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
300 gspināti (svaigi vai saldēti)300 grīvēts siers, jo asāks, jo labāk30 gParmezāna tipa riers5 olas1 vidēji liels sīpols2 ķiploka daiviņas1 vidēji liels tomāts1 ĒKaugu eļļa šķipsnasāls šķipsnamalti melnie pipari naža galssarkanie pipari

Sagatavošana

1

Uzkarsē krāsni līdz 175°C. Viegli ietauko cepampannu - norādītie produktu daudzumi paredzēti 22 centimetru liela diametra traukam.

2

Pannā uzkarsē eļļu. Ķiplokspiedē saspiež ķiplokus, sīpolus smalki sagriež un visu apcep, līdz sīpoli ir mīksti. Iemaisa spinātus un turpina cept, līdz liekais mitrums ir iztvaikojis.

3

Lielā bļodā sajauc olas, sieru, sāli, melnos un sarkanos piparus. Pievieno spinātu un sīpolu maisījumu un visu sajauc. Lej mīklu sagatavotajā cepamtraukā. Pāri kārto tomāta šķēles.

4

Cep uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 25-30 minūtes, līdz izveidojas kārdinoši brūna virskārtiņa. Izņem kūku no cepeškrāsns un atdzesē 10 minūtes.

Ja vēlies, gatavajai spinātu kūkai pārkaisi smalki rīvētu cieto sieru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!