Foto: Privātais arhīvs
Ja tev nepatīk suši rullēšanas process, bet suši ļoti garšo, izmēģini tos tortes jeb salātu kārtojuma formā. Tajā izmanto tradicionālās suši sastāvdaļas, kuras liec konditorejas riņķī, un kārtām pievieno sastāvdaļas, kas tev šķiet tīkamas. Receptei nav noteiktu proporciju, jo šoreiz labāk noderēs gatavošana uz aci jeb pēc sajūtām. Lieliskās garšas noslēpums ir rīsu pareiza novārīšana, viss pārējais – improvizācija. Recepti iesaka gardēde Evita Lindersone.
80Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

suši rīsi nori lapas rīsu etiķis cukurs sāls Filadelfijas siers avokado lociņi kūpināts lasis Sezama sēklas vāŗīta ola vasabi marinēts ingvers sojas mērce

Sagatavošana

1

Vāri suši rīsus pēc instrukcijas, kas norādīta uz paciņas.

2

Mazā katliņā ielej rīsu etiķi, kuram pievienots cukurs un sāls.

3

Nedaudz uzsildi, lai viss ātrāk izkūst.

4

Lej šķidrumu klāt rīsiem un izmaisi ar koka karoti.

5

Atdzesē rīsus.

6

Sagriez nori lapas un iemaisi tās rīsos.

7

Izmantojot konditorejas riņķi, kārto salātus pa porcijām uz servējamā šķīvja.

8

Pirmajā kārtā liec rīsus, piespied. Pēc tam – Filadelfijas sieru, avokado, lociņus, kūpinātu lasi, sezama sēklas, vārītu olu.

9

Dekorē ar vasabi, marinētu ingveru un aplej ar sojas mērci.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!