Sāļā svētku rulete ar gaļas un sēņu pildījumu
Foto: Publicitātes attēls
0 0
Sarežģītība: grūti
Loading...
Sastāvdaļas
Mīklai
60 g
60 g sviests
sviests
2
2 sakapātas ķiploka daiviņas
sakapātas ķiploka daiviņas
50 g
50 g milti
milti
250 ml
250 ml piens
piens
4
4 olas
olas
70 g
70 g rīvēts siers
rīvēts siers
 
kapāti pētersīļi
kapāti pētersīļi
ĶIrbju krēmam
300 g
300 g cepts, sablendēts ķirbis
cepts, sablendēts ķirbis
40 g
40 g krēmsiers
krēmsiers
1 šķipsna
1 šķipsna malts muskatrieksts
malts muskatrieksts
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
Gaļas pildījumam
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
2
2 sakapāti sīpoli
sakapāti sīpoli
1
1 sakapāta ķiploka daiviņa
sakapāta ķiploka daiviņa
120 g
120 g kūpināts cauraudzītis, kubiņos
kūpināts cauraudzītis, kubiņos
250 g
250 g sasmalcināti brūnie šampinjoni
sasmalcināti brūnie šampinjoni
  • Dažādas uzkodas
  • Gaļas ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Šī ēdiena pagatavošanai būs nepieciešams nedaudz vairāk laika un prasmju, taču pacietība sniegs gandarījumu, jo sāļā rulete ne tikai greznos svētku galdu, bet patīkami pārsteigs gardēžus.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uz pannas eļļā apcep sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs. Pievieno ķiploku, sēnes un turpina cept vēl 2 minūtes. Pieliek gaļu un cep vēl 2 minūtes. Noliek malā.

    Pagatavo ķirbju krēmu, samaisot kopā cepto, sablenderēto ķirbji un krēmsieru ar sāli un muskatriekstu.

    Gatavo ruletes mīklu. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem un ar cepamo papīru izklāj 20 cm x 30 cm cepamo pannu. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem.

    Pannā izkausē sviestu, pievieno ķiploku, maisot cep 1 minūti. Pievieno miltus, turpinot nepārtraukti maisīt. Lēnām pielej pienu, turpina karsēt un maisīt ar koka karoti, līdz masa kļuvusi bieza, viendabīga un sāk atlekt no pannas malām. Liek bļodā un putojot pa vienam pievieno olu dzeltenumus.

    Tīrā bļodā saputo olu baltumus stingrās putās. Četrās daļās ar koka karoti lēnām iemaisa mīklā olu baltumus. Iemaisa rīvēto sieru un pētersīļus. Mīklu lej sagatavotajā cepeškrāsns pannā un cep krāsnī aptuveni 20 – 25 minūtes, līdz virspuse kļuvusi gaiši zeltaina.

    Izņem no krāsns un apvērš uz virsmas, uz kuras uzklāts tīrs virtuves dvielis. Uzmanīgi noņem cepamo papīru. Atdzesē 2 minūtes. Vienmērīgi pārsmērē ar ķirbja krēmu, pa virsu liek gaļas pildījumu.

    Piepalīdzot ar virtuves dvieli, sarullē ruleti. Atļauj 5 minūtes "atpūsties" un sagriež šķēlēs. Pasniedz ar zaļajiem salātiem.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form