Foto: Shutterstock
Garda sāļā torte ar fetas sieru, tunci un svaigiem dārzeņiem būs kaut kas pavisam neparasts svētku galdam.
60Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
tostermaize300 gfetas siers300 gbiezpiens200 gmajonēze1 gab.maza buntīte dilles1 gab.maza buntīte pētersīļi1 citrona sula2 ķiploka daivas1 sarkanais sīpols400 gkonservēts tuncis savā sulā300 ggurķi300 glapu salāti

Sagatavošana

1

Fetas sieru, smalki samaltu biezpienu, majonēzi, sasmalcinātus zaļumus, citrona sulu un sakapātus ķiplokus sastāvdaļas sajauc viendabīgā krēma masā.

2

Tuncim nolej šķidrumu, gurķus sagriež šķēlēs, sīpolu smalki sakapā.

3

Nelielā bļodā sajauc tunci ar citronu sulu, sāli un sarkanā sīpola gabaliņiem. Atstāj uz dažām minūtēm ievilkties.

4

Sendviča šķēles izkārto kūkas veidnē un ieziež ar 1/3 krēma masas, kārto saplucinātas salātu lapas, svaigo gurķu šķeles un tunča masu.

5

Liek nākamo sendviču kārtu, atkārtoti apziež ar 1/3 krēma masu un izkārto atlikušos salātus, gurķus un tunča masu.

6

Tad seko pēdējā kārta ar maizi, to apziež ar atlikušo krēma masu, atliekot arī malu apsmērēšanai. Veidni liek ledusskapī vismaz uz 2 stundām.

7

Kad kūka izņemta no veidnes, apsmērē malas ar atlikušo krēmu un dekorē ar zaļumiem, gurķa šķēlēm vai ko citu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!