Foto: DELFI
Kad skābā krējumā vai majonēzes vietā labprāt izvēlētos veselīgāku alternatīvu, vērts izmēģināt šo avokādo krēmu, kas ļoti labi garšos kā pildījums pankūkās, smēriņš uz maizītes vai tortiljās.
5Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 gab.nelieli avokado pēc garšaszaļumi pēc izvēles (maurloki, dilles, baziliks, pētersīļi u.c.) dažas piparmētras lapiņas1.5 ĒKcitronu sula pēc garšassāls1 ķiploka daiva

Sagatavošana

1

Pārgriez uz pusēm avokado, izņem kauliņu (te ir pamācība, kā to darīt), un ar karoti izgreb mīkstumu.

2

Liec avokado blenderī*, pievieno ķiploka daivu, zaļumus, iespied citronu sulu (uzmani, lai neiekrīt sēkliņas), sāli un blendē. Ja šķiet, ka masa ir pārlieku bieza, var pievienot nedaudz olīveļļu, bet uzmani, lai beigās krēms nesanāk kā mērce.

3

Pagaršo, kāds krēms sanācis, ja šķiet, ka vajag sāļāku, pievieno vēl sāli, tāpat var iespiest citronu sulu vai vēl ķiploku. Vadies pēc garšu kārpiņu gaumes un pagatavoto krēmu gardi notiesā jau tanī pašā dienā vai vēl nākamajā. Ilgi krēms ledusskapī neglabāsies, jo tas paliks tumšāks un garša arī mainīsies. Vislabāk trauciņu pārklāt ar pārtikas plēvi, lai krēms nebrūnē.

Krēmam var pievienot arī svaigu gurķi – pietiks ar dažām šķēlēm. Krēms būs atsvaidzinošāks, un arī šķidrāks, tāpēc nevajadzēs papildu eļļu. Savukārt sātīgumam vari eksperimentēt ar kādu sieru – fetas vai kazas, tas noteikti labi iederēsies.

*Ja netīk putriņas konsistence, visas sastāvdaļas var smalki sakapāt un samaisīt, un izmantot tieši tāpat.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!