Sāļais pīrāgs kaloriju skaitītājiem
Foto: "Edunsporto" publicitātes foto
5.0000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Jauno gadu daudzi ir sākuši ar apņemšanos ēst veselīgāk un sākt vairāk nodarboties ar sportu. Lai nāktu talkā un palīdzētu saglabāt motivāciju, sadarbībā ar veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autori, fitnesa treneri Inetu Rijnieci piedāvāsim vienkāršas receptes ikdienas maltītēm ar jau aprēķinātu uzturvērtību.

"Noteikti iesaku izmēģināt šo sāļo pīrāgu. Es tajā patiešām iemīlējos – tik sātīgs, pikants un bezgala gards. Noteikti gatavošu to vēl, un arī kaloriju gardajā pīrāgā ir tik maz!" tā recepti piesaka Ineta Rijniece. Izlasot šo rakstu, uzzināsi viņas viedokli par to, kādēļ ir svarīgi paēst jau pirmajās 20-30 minūtēs pēc treniņa.

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

Vājpiena biezpienam pievieno olas, miltus, cepamo pulveri, sāli, garšvielas un sajauc mīklu.

Formu izklāj ar cepamo papīru (var izmantot silikona formu), liek iekšā mīklu un ar nedaudz mitrām rokām veido pamatni ar maliņām uz augšu.

Sāļais pīrāgs kaloriju skaitītājiem
Foto: "Edunsporto" publicitātes foto

Gatavo pildījumu. Olas sarīvē, lociņus un dilles smalki sagriež, sieru sarīvē.

Visu sajauc ar ar olu baltumiem un dabīgo jogurtu. Pievieno garšvielas un masu lej pamatnē.

Sāļais pīrāgs kaloriju skaitītājiem
Foto: "Edunsporto" publicitātes foto

Formu liek cepeškrāsnī un cep apmēram 40-45 minūtes (kamēr gatavs).

Sāļais pīrāgs kaloriju skaitītājiem
Foto: "Edunsporto" publicitātes foto

Sāļais pīrāgs kaloriju skaitītājiem
Foto: "Edunsporto" publicitātes foto

Ēdiena uzturvērtība (100 g):

Olbaltumvielas – 14,9 g
Ogļhidrāti – 9,3 g
Tauki – 3,4 g
Kilokalorijas – 129

Izmantojot šo kalkulatoru, vari aprēķināt savu aptuveno bāzes vielmaiņu, kā arī dienas kaloriju patēriņu.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form