Foto: DELFI
Pēc nopietnas sarunas pašai ar sevi, nolēmu ierobežot kūku ēšanas paradumus. Bet tas taču neattiecas uz sāļajiem pīrāgiem, vai ne? Tāpēc tapa neliels šmaukšanās gardums, ko var saukt par omleti mīklas groziņā. Šis cepiens labi garšos gan karsts, gan jau atdzisis.
90Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
MĪKLAI:175 gmilti100 gsviests1 gab.olas1 ĒKbrendijs PILDĪJUMAM:150 gfetas siers1 gab.puravs200 gšķiņķis120 mlsaldais krējums3 gab.olas

Sagatavošana

1

Bļodā liek aukstu sviestu, vienu olu un šķipsniņu sāls. Pielej brendiju, iesijā miltus un ar rokām samīca mīklu. Saveļ bumbiņā, ietin pārtikas plēvē un uz pusstundu ieliek ledusskapī "atpūsties".

2

Ietauko veidni vai ieklāj tajā cepamo papīru, ar pirkstiem izspaida plānu mīklas pamatni, veidojot uz augšu nelielas mīklas maliņas. Mīklu ar dakšiņu sadursta, liek cepeškrāsnī un 200 grādu temperatūrā cep apmēram 15-20 minūtes.

3

Kad mīkla ir pacepusies, izņem to ārā un vienmērīgi noklāj pamatni ar fetas sieru. To var aizstāt ar mocarellu, labi garšos arī sarīvēts Krievijas vai Holandes siers. Samazina krāsns temperatūru līdz 180 grādiem.

Foto: DELFI
4

Smalki sagriež kūpinātu gaļu (var izmantot bekona šķēlītes) un puravu. Pannā sakarsē olīveļļu un apcep gaļu. Kad tā gandrīz gatava, pievieno ripulīšos sagrieztu purava balto daļu un turpina cept vēl pāris minūtes. Pannu noceļ no uguns un noliek malā nedaudz atdzist.

5

Gaļas un puravu masu kārto mīklas groziņā virs siera. Pārlej visu ar saldo krējumu, kas sakults kopā ar atlikušajām olām, sāli un pipariem.

Foto: DELFI
6

Liek cepeškrāsnī un cep aptuveni 35 minūtes vai tik ilgi, līdz olu masa ir sarecējusi un ieguvusi zeltainu krāsu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!