Sāļais puravu pīrāgs ar kūpinātu gaļu
Foto: DELFI
0 0
8 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
MĪKLAI
175 g
175 g milti
milti
100 g
100 g sviests
sviests
1 gab.
1 gab. olas
olas
1 ĒK
1 ĒK brendijs
brendijs
PILDĪJUMAM
150 g
150 g fetas siers
fetas siers
1 gab.
1 gab. puravs
puravs
200 g
200 g šķiņķis
šķiņķis
120 ml
120 ml saldais krējums
saldais krējums
3 gab.
3 gab. olas
olas
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Gaļas ēdieni
  • Gaļas sacepumi
  • Piknika ēdienu receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Pēc nopietnas sarunas pašai ar sevi, nolēmu ierobežot kūku ēšanas paradumus. Bet tas taču neattiecas uz sāļajiem pīrāgiem, vai ne? Tāpēc tapa neliels šmaukšanās gardums, ko var saukt par omleti mīklas groziņā. Šis cepiens labi garšos gan karsts, gan jau atdzisis.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Bļodā liek aukstu sviestu, vienu olu un šķipsniņu sāls. Pielej brendiju, iesijā miltus un ar rokām samīca mīklu. Saveļ bumbiņā, ietin pārtikas plēvē un uz pusstundu ieliek ledusskapī "atpūsties".

    Ietauko veidni vai ieklāj tajā cepamo papīru, ar pirkstiem izspaida plānu mīklas pamatni, veidojot uz augšu nelielas mīklas maliņas. Mīklu ar dakšiņu sadursta, liek cepeškrāsnī un 200 grādu temperatūrā cep apmēram 15-20 minūtes.

    Kad mīkla ir pacepusies, izņem to ārā un vienmērīgi noklāj pamatni ar fetas sieru. To var aizstāt ar mocarellu, labi garšos arī sarīvēts Krievijas vai Holandes siers. Samazina krāsns temperatūru līdz 180 grādiem.

    Sāļais puravu pīrāgs ar kūpinātu gaļu
    Foto: DELFI

    Smalki sagriež kūpinātu gaļu (var izmantot bekona šķēlītes) un puravu. Pannā sakarsē olīveļļu un apcep gaļu. Kad tā gandrīz gatava, pievieno ripulīšos sagrieztu purava balto daļu un turpina cept vēl pāris minūtes. Pannu noceļ no uguns un noliek malā nedaudz atdzist.

    Gaļas un puravu masu kārto mīklas groziņā virs siera. Pārlej visu ar saldo krējumu, kas sakults kopā ar atlikušajām olām, sāli un pipariem.

    Sāļais puravu pīrāgs ar kūpinātu gaļu
    Foto: DELFI

    Liek cepeškrāsnī un cep aptuveni 35 minūtes vai tik ilgi, līdz olu masa ir sarecējusi un ieguvusi zeltainu krāsu.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form