Foto: Shutterstock
Sāļās burkānu pildījuma tartes ar marinētām sēnēm piedevās.
60Minūtes
16Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
200 gmilti120 gdiētiskis margarīns1 gab.olas dzeltenums sāls800 gburkāni2 gab.olas125 mlpiens 0.5%2 ĒKsasmalcināti pētersīļi muskatrieksts pipari500 gšampinjoni125 mldārzeņu buljons2 ĒKbalzamiko etiķis1 šķipsnacukurs čili pulveris1 TKProvansas garšaugu maisījuma (rozmarīns timiāns raudene (oregano) majorāns)

Sagatavošana

1

Miltus, margarīnu, sāli un olas dzeltenumu samīca viendabīgā mīklā.

2

Ietin pārtikas plēvē un uz 30 minūtēm ieliek ledusskapī.

3

Burkānus sagriež ripiņās un 5 minūtes vāra sālsūdenī. Sakuļ olas, iemaisa pienu un pētersīļus, pievieno sarīvētu muskatriekstu, sāli, piparus.

4

Mīklu sadala četrās daļās, plāni izveltnē un ar mīklu ieklāj četras nelielas tartes veidnes, ar asu nazi nolīdzinot maliņas.

5

Uz mīklas pamatnes saliek burkānu ripiņas un pārlej sakulto olu.

6

Cep 25-30 minūtes 200°C grādu karstā cepeškrāsnī.

7

Sēnes pārgriež uz pusēm, pannā uzkarsē buljonu un 3 minūtes sautē sēnes. Pielej balzamiko etiķi, pievieno cukuru, čili pulveri un Provansas garšvielu maisījumu. Sēnes patur marinādē apmēram pusstundu un pēc tam pasniedz ar burkānu kūku.

Iesūtīja: VecPoga

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!