Sāļās burkānu pildījuma tartes ar marinētām sēnēm
Foto: Shutterstock
1.0000 1
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g milti
milti
120 g
120 g diētiskis margarīns
diētiskis margarīns
1 gab.
1 gab. olas dzeltenums
olas dzeltenums
 
sāls
sāls
Pildījumam:
800 g
800 g burkāni
burkāni
2 gab.
2 gab. olas
olas
125 ml
125 ml piens 0.5%
piens 0.5%
2 ĒK
2 ĒK sasmalcināti pētersīļi
sasmalcināti pētersīļi
 
muskatrieksts
muskatrieksts
 
pipari
pipari
Piedevām:
500 g
500 g šampinjoni
šampinjoni
125 ml
125 ml dārzeņu buljons
dārzeņu buljons
2 ĒK
2 ĒK balzamiko etiķis
balzamiko etiķis
1 šķipsna
1 šķipsna cukurs
cukurs
 
čili pulveris
čili pulveris
1 TK
1 TK Provansas garšaugu maisījuma (rozmarīns timiāns raudene (oregano) majorāns)
Provansas garšaugu maisījuma (rozmarīns timiāns raudene (oregano) majorāns)
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Sāļās burkānu pildījuma tartes ar marinētām sēnēm piedevās.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Miltus, margarīnu, sāli un olas dzeltenumu samīca viendabīgā mīklā.

    Ietin pārtikas plēvē un uz 30 minūtēm ieliek ledusskapī.

    Burkānus sagriež ripiņās un 5 minūtes vāra sālsūdenī. Sakuļ olas, iemaisa pienu un pētersīļus, pievieno sarīvētu muskatriekstu, sāli, piparus.

    Mīklu sadala četrās daļās, plāni izveltnē un ar mīklu ieklāj četras nelielas tartes veidnes, ar asu nazi nolīdzinot maliņas.

    Uz mīklas pamatnes saliek burkānu ripiņas un pārlej sakulto olu.

    Cep 25-30 minūtes 200°C grādu karstā cepeškrāsnī.

    Sēnes pārgriež uz pusēm, pannā uzkarsē buljonu un 3 minūtes sautē sēnes. Pielej balzamiko etiķi, pievieno cukuru, čili pulveri un Provansas garšvielu maisījumu. Sēnes patur marinādē apmēram pusstundu un pēc tam pasniedz ar burkānu kūku.

    Iesūtīja: VecPoga

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form