Salāti ar rukolu, ķirštomātiem un burrata sieru
Foto: Shutterstock
0 0
1 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
3 saujas
3 saujas rukola
rukola
1 sauja
1 sauja baziliks
baziliks
120 g
120 g ķirštomāti
ķirštomāti
2 ĒK
2 ĒK sēkliņu maisījums (saulespuķu, ķirbju u.c.)
sēkliņu maisījums (saulespuķu, ķirbju u.c.)
20 g
20 g mandeles
mandeles
2 ĒK
2 ĒK balzamiko mērce
balzamiko mērce
1 ĒK
1 ĒK olīveļļa
olīveļļa
180 g
180 g iepakojums burrata siers
iepakojums burrata siers
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari
melnie pipari
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Dārzeņu salāti
  • Siera salāti
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Itāļu nacionālā virtuve
  • Launags
  • Pusdienas
  • Ja tev gardi šķiet salāti, kuros pavīd saplucinātas mocarellas gabaliņi, pagaidi, līdz nogaršosi burrata sieru! No ārpuses siera sainītis atgādina mocarellu, bet iekšā pavīd izcili krēmīgs un gards siers, kas lieliski piestāv rūgtenajai rukolai un sulīgiem ķirštomātiņiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Mandeles liek uz virtuves dēlīša un sašķēlē ar nazi. Uzkarsē pannu, uz tās ber sēkliņas un mandeles, nedaudz apgrauzdē (2–3 minūtes), tad noņem no uguns pannu un atliek malā.

    Baziliku sasmalcina ar nazi.

    Uz liela šķīvja liek rukolu, pārber ar baziliku un apmaisa, lai salātlapiņas sajaucas. Apkārt saliek sagrieztus ķirštomātus. Visu pārber ar grauzdētajām mandelēm un sēkliņām.

    Tad salātus pārlej ar balzamiko krēmu.

    Virsū kārto veselu burrata sieru. Tad salātus apslaka ar olīveļļu, pārkaisa ar svaigi maltiem pipariem un mazliet sāls.

    Ēd, iegriežot burrata sieru un ļaujot tā krēmīgajam vidiņam sajaukties ar svaigajām salātlapiņām.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.