Foto: Publicitātes foto
Bagātīgo salātu garšas noslēpums slēpjas ne tikai izcili izvēlētajās sastāvdaļās, bet arī to mērcītē. Vieglus un garšīgus salātus ar turku zirņu plācenīšiem gatavos Zane Grēviņa šo sestdien raidījumā "Našķoties". Recepti lasi "Tasty", bet kulinārijas raidījumu skaties televīzijā sievietēm "STV Pirmā!" un lietotnē "Shortcut".
40Minūtes
23Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

200 gpagatavoti turku zirņi1 gab.neliels sīpols1 gab.ola0.3 gab.cukīni0.5 gab.burkāns60 gkviešu milti1 gab.ķiploka daiviņa0.5 TKsāls0.25 TKkūpinātās paprikas pulveris eļļa cepšanai150 gtahini pasta1 gab.sula no citrona120 mlūdens30 gmedus30 gzemesriekstu sviests0.25 TKsāls svaigi spināti sarkanais kāposts avokado gurķis ķiršu tomātiņi redīsi grauzdēti zemesrieksti

Sagatavošana

1

Sāc ar plācenīšu pagatavošanu. Lielā bļodā ber turku zirņus un ar dakšiņu saspied, pievieno smalki sakapātu sīpolu un ķiploka daiviņu, sarīvētu burkānu un cukīni.

2

Visām sastāvdaļām pievieno miltus, sāli un kūpinātās paprikas pulveri, tad iemaisi olu.

3

Uz pannas sakarsētā eļļā liec nelielas mīklas piciņas un cep no abām pusēm brūnus plācenīšus.

4

Pagatavo mērci. Virtuves kombainā sajauc tahini pastu, citronu sulu, medu, zemesriekstu sviestu, sāli un ūdeni.

5

Bļodā liec spinātus, sakapātu sarkano kāpostu, avokado šķēlītes, gurķa gabaliņus, ķiršu tomātiņu pusītes un redīsu šķēlītes.

6

Augšpusē sakārto siltos plācenīšus, visu pārlej ar mērci.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!