'Našķoties' Zanes dārzeņu salāti ar turku zirņu plācenīšiem
Foto: Publicitātes foto
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Plācenīšiem
200 g
200 g pagatavoti turku zirņi
pagatavoti turku zirņi
1 gab.
1 gab. neliels sīpols
neliels sīpols
1 gab.
1 gab. ola
ola
0.3 gab.
0.3 gab. cukīni
cukīni
0.5 gab.
0.5 gab. burkāns
burkāns
60 g
60 g kviešu milti
kviešu milti
1 gab.
1 gab. ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
0.5 TK
0.5 TK sāls
sāls
0.25 TK
0.25 TK kūpinātās paprikas pulveris
kūpinātās paprikas pulveris
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
Mērcei
150 g
150 g tahini pasta
tahini pasta
1 gab.
1 gab. sula no citrona
sula no citrona
120 ml
120 ml ūdens
ūdens
30 g
30 g medus
medus
30 g
30 g zemesriekstu sviests
zemesriekstu sviests
0.25 TK
0.25 TK sāls
sāls
Salātiem
 
svaigi spināti
svaigi spināti
 
sarkanais kāposts
sarkanais kāposts
 
avokado
avokado
 
gurķis
gurķis
 
ķiršu tomātiņi
ķiršu tomātiņi
 
redīsi
redīsi
 
grauzdēti zemesrieksti
grauzdēti zemesrieksti
  • Dārzeņu salāti
  • Ikdienas maltītei
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Bagātīgo salātu garšas noslēpums slēpjas ne tikai izcili izvēlētajās sastāvdaļās, bet arī to mērcītē. Vieglus un garšīgus salātus ar turku zirņu plācenīšiem gatavos Zane Grēviņa šo sestdien raidījumā "Našķoties". Recepti lasi "Tasty", bet kulinārijas raidījumu skaties televīzijā sievietēm "STV Pirmā!" un lietotnē "Shortcut".

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sāc ar plācenīšu pagatavošanu. Lielā bļodā ber turku zirņus un ar dakšiņu saspied, pievieno smalki sakapātu sīpolu un ķiploka daiviņu, sarīvētu burkānu un cukīni.

    Visām sastāvdaļām pievieno miltus, sāli un kūpinātās paprikas pulveri, tad iemaisi olu.

    Uz pannas sakarsētā eļļā liec nelielas mīklas piciņas un cep no abām pusēm brūnus plācenīšus.

    Pagatavo mērci. Virtuves kombainā sajauc tahini pastu, citronu sulu, medu, zemesriekstu sviestu, sāli un ūdeni.

    Bļodā liec spinātus, sakapātu sarkano kāpostu, avokado šķēlītes, gurķa gabaliņus, ķiršu tomātiņu pusītes un redīsu šķēlītes.

    Augšpusē sakārto siltos plācenīšus, visu pārlej ar mērci.

    Lai labi garšo!

    Tags

    Našķoties Zane Paprikas pulveris Zemesriekstu sviests Ķiršu tomāti Gurķis Ola Sīpols Tahini pasta Avokado Burkāni Citronu sula Cukīni Eļļa Ķiploki Kviešu milti Medus Redīsi Sāls Sarkanais kāposts Spināti Zemesrieksti Turku zirņi Ūdens Cepšana Dārzeņu salāti Ikdienas maltītei Launags Pusdienas Vakariņas Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas viegli
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form