Salāti 'Skudru pūznis' ar vistu un kartupeļu salmiņiem
Foto: Kadrs no "Youtube" video
1.0000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
300 g
300 g vārīta, cepta vai grilēta vistas fileja
vārīta, cepta vai grilēta vistas fileja
2
2 tomāti
tomāti
1
1 svaigs gurķis
svaigs gurķis
50 g
50 g siers
siers
1
1 ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
100 g
100 g majonēze
majonēze
3
3 kartupeļi
kartupeļi
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Lieldienu receptes
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Ziemassvētku receptes
  • Gaļas salāti
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Ja vēlies pārsteigt ģimeni vai viesus ar ko nebijušu, pagatavo gardus vistas salātus, noslēpjot tos "skudru pūznī", kas veidots no kraukšķīgiem, mājās gatavotiem kartupeļu salmiņiem. Recepti iesaka "Youtube" kulinārijas kanāla recepšu autore Mila Griškeviča.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vistas fileju sagriež kubiņos. Gurķi sarīvē ar rupjo dārzeņu rīvi vai sagriež salmiņos. Tomātiem izņem sēklotni, sagriež tos kubiņos. Sieru sarīvē ar rupjo dārzeņu rīvi.

    Gaļu, tomātus, sieru un gurķus, kam noliets liekais šķidrums, liek bļodā. Pievieno sāli, piparus, caur spiedi izspiestu ķiploka daiviņu, majonēzi un apmaisa.

    Kartupeļus sarīvē uz Korejas burkānu rīves vai rupjās dārzeņu rīves. Liek salmiņus bļodā ar aukstu ūdeni, apmaisa, lai atbrīvotu no liekās cietes. Tad kartupeļus nokāš, nosusina papīra dvieļos un pa porcijām apcep zeltainus pannā uzkarsētā eļļā. Zeltainās kartupeļu skaidiņas izsmeļ no pannas un liek uz papīra dvieļiem, lai notecinātu eļļu. Atdzisušus pārkaisa ar šķipsnu sāls.

    Lai ietaupītu laiku, kas nepieciešams, lai pagatavotu ceptos kartupeļu salmiņus, vari tos aizstāt ar teju katrā veikalā nopērkamajiem "Ādažu čipsu" salmiņiem "Kraukšķīgie kartupeļi".

    Sagatavotos salātus liek bļodiņā, kas izklāta ar pārtikas plēvi. Bļodiņu liek uz šķīvja, apgriež otrādi un uzmanīgi noņem, lai salāti paliek uz šķīvja, veidojot skudru pūžņa formu.

    Tieši pirms pasniegšanas pārber salātus ar kartupeļu salmiņiem, lai tie nezaudētu kraukšķīgumu. Dekorē ar kapātiem lociņiem.

    Lai labi garšo!

    Noskaties šo video, lai izsekotu salātu tapšanai.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form