Salāti 'Skudru pūznis' ar vistu un kartupeļu salmiņiem
Foto: Kadrs no "Youtube" video
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Ja vēlies pārsteigt ģimeni vai viesus ar ko nebijušu, pagatavo gardus vistas salātus, noslēpjot tos "skudru pūznī", kas veidots no kraukšķīgiem, mājās gatavotiem kartupeļu salmiņiem. Recepti iesaka "Youtube" kulinārijas kanāla recepšu autore Mila Griškeviča.

Vistas fileju sagriež kubiņos. Gurķi sarīvē ar rupjo dārzeņu rīvi vai sagriež salmiņos. Tomātiem izņem sēklotni, sagriež tos kubiņos. Sieru sarīvē ar rupjo dārzeņu rīvi.

Gaļu, tomātus, sieru un gurķus, kam noliets liekais šķidrums, liek bļodā. Pievieno sāli, piparus, caur spiedi izspiestu ķiploka daiviņu, majonēzi un apmaisa.

Kartupeļus sarīvē uz Korejas burkānu rīves vai rupjās dārzeņu rīves. Liek salmiņus bļodā ar aukstu ūdeni, apmaisa, lai atbrīvotu no liekās cietes. Tad kartupeļus nokāš, nosusina papīra dvieļos un pa porcijām apcep zeltainus pannā uzkarsētā eļļā. Zeltainās kartupeļu skaidiņas izsmeļ no pannas un liek uz papīra dvieļiem, lai notecinātu eļļu. Atdzisušus pārkaisa ar šķipsnu sāls.

Lai ietaupītu laiku, kas nepieciešams, lai pagatavotu ceptos kartupeļu salmiņus, vari tos aizstāt ar teju katrā veikalā nopērkamajiem "Ādažu čipsu" salmiņiem "Kraukšķīgie kartupeļi".

Sagatavotos salātus liek bļodiņā, kas izklāta ar pārtikas plēvi. Bļodiņu liek uz šķīvja, apgriež otrādi un uzmanīgi noņem, lai salāti paliek uz šķīvja, veidojot skudru pūžņa formu.

Tieši pirms pasniegšanas pārber salātus ar kartupeļu salmiņiem, lai tie nezaudētu kraukšķīgumu. Dekorē ar kapātiem lociņiem.

Lai labi garšo!

Noskaties šo video, lai izsekotu salātu tapšanai.

Comment Form