Foto: Shutterstock
Plānās šķēlītes sacepti saldie kartupeļi, kurus apskauj burbuļojošs saldais krējums un izkusis siers. Saldo kartupeļu sacepums garšīgs būs tāpat, bet noderēs arī kā piedeva gaļas ēdieniem kopā ar svaigajiem salātiem.
70Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1.5 kgsaldie kartupeļi400 mlsaldais krējums150 gsarīvēts cietais siers1 gab.neliels sīpols2 gab.ķiploka daiviņas1 saujapētersīļi pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari eļļa vai sviests

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem (režīmā bez ventilatora).

2

Saldos kartupeļus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs (ne biezākās par 0,5 cm). Ietauko cepamtrauku ar eļļu vai sviestu. Izkārto saldā kartupeļa šķēlītes cepamtraukā stāvus, ļaujot tām pavisam nedaudz slīpi sakristies.

3

Atsevišķā traukā saber smalki sakapātu sīpolu, ķiplokspiedē saspiestas ķiploka daiviņas, sarīvēto sieru, maltus melnos piparus un mazliet sāli pēc garšas. Visam pārlej saldo krējumu un apmaisa.

4

Krējuma masu pārlej cepamtraukā esošajām saldā kartupeļa šķēlītēm pieskatot, lai siers un sīpola gabaliņi vienmērīgi pārklātos kartupeļiem viscaur traukā.

5

Cepamtrauku ar saldajiem kartupeļiem liek krāsnī un cep 50–60 minūtes. Pieskata, cik kartupeļi gatavi, iedurot dakšiņu – ja tie mīksti, tad var izņemt no krāsns ātrāk. Beigās visu pārber ar sakapātiem pētersīļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!