Aukstā melleņu zupa
Foto: Shutterstock
2.3333 3
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Auksta un salda zupa no mellenēm – kas gan var būt labāks! Mellenes pirms tam novāra apelsīnu sulā, bet pēc tam, krēmīgākai garšai, papildina ar saldo krējumu.

Katliņā saber mellenes, pārlej ar apelsīnu sulu, pievieno cukuru, sāli un kanēli vai muskatriekstu (ja izmanto). Uz lēnas uguns karsē ogas, līdz šķidrums sāk burbuļot. Katliņu noņem no plīts un zupas sastāvdaļas nedaudz atdzesē.

Blendera krūzē pārlej mellenes ar visu apelsīnu sulu. Pievieno svaigi spiestu citrona sulu un visu sablendē vienmērīgā masā.

Pēc tam melleņu zupas masu ieliek ledusskapī, lai atdziest.

Kad zupas sastāvdaļas atdzisušas, iemaisa melleņu masā saldo krējumu.

Saldo zupu salej bļodiņās un garnē ar piparmētru lapiņām, kādu melleni un saldo krējumu.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form