Aukstā melleņu zupa
Foto: Shutterstock
2.0000 4
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g mellenes
mellenes
250 ml
250 ml apelsīnu sula
apelsīnu sula
8 ĒK
8 ĒK cukurs
cukurs
1/2
1/2 citrona sula
citrona sula
400-500 ml
400-500 ml saldais krējums
saldais krējums
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
 
piparmētras dekorēšanai
piparmētras dekorēšanai
šķipsna
šķipsna kanēlis un/vai muskatrieksts
kanēlis un/vai muskatrieksts
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Saldās zupas
  • Pasaules Virtuve
  • Auksta un salda zupa no mellenēm – kas gan var būt labāks! Mellenes pirms tam novāra apelsīnu sulā, bet pēc tam, krēmīgākai garšai, papildina ar saldo krējumu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katliņā saber mellenes, pārlej ar apelsīnu sulu, pievieno cukuru, sāli un kanēli vai muskatriekstu (ja izmanto). Uz lēnas uguns karsē ogas, līdz šķidrums sāk burbuļot. Katliņu noņem no plīts un zupas sastāvdaļas nedaudz atdzesē.

    Blendera krūzē pārlej mellenes ar visu apelsīnu sulu. Pievieno svaigi spiestu citrona sulu un visu sablendē vienmērīgā masā.

    Pēc tam melleņu zupas masu ieliek ledusskapī, lai atdziest.

    Kad zupas sastāvdaļas atdzisušas, iemaisa melleņu masā saldo krējumu.

    Saldo zupu salej bļodiņās un garnē ar piparmētru lapiņām, kādu melleni un saldo krējumu.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form