Foto: Elena Pudāne

Spināti šīs tortes biskvītam piešķir tikai košu un neparastu krāsu, jo garšā dominē maigais krēmsiera – putukrējuma krēms ar izteikti citronīgu aromātu," atklāj receptes autore un garšīgā "Instagram" profila saimniece Elena Pudāne.

240Minūtes
16Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

100 gmellenes30 gcukurs MĪKLAI:3 saujasbaby spināti2 olas120 gcukurs1 TKvaniļas ekstrakts160 gvīnogu kauliņu eļļa190 gmilti2 ĒKcitronu sula2 TKcepamais pulveris1 TKrīvēta citrona miziņa KRĒMAM:200 ml35% saldais krējums180 gbezpiedevu krēmsiers3.5 ĒKpūdercukurs

Sagatavošana

1

Sagatavo 22 cm diametra cepamo formu.

2

Krāsni sakarsē līdz 170 grādiem, formu ietauko ar sviestu un pārber ar miltiem, lieko nokratot nost.

3

Spinātus un eļļu ieliek blenderī, pievieno citrona sulu un citrona miziņu. Visu kārtīgi sablendē – var tā, lai ir redzami spināta gabaliņi, bet var arī tā, lai nav.

4

Olas sakuļ ar cukuru līdz gaisīgām putām (aptuveni 5 minūtes). Pievieno olām spinātu-citronu masu un vēl sakuļ mazā ātrumā.

5

Miltus sajauc ar cepamo pulveri un iemaisa mīklā. Ilgi maisīt nevajag, citādi pazudīs gaisīgums.

6

Ielej formā un cep aptuveni 30-35 minūtes. Lai pārbaudītu, vai gatavs – iebaksta ar koka irbulīti – ja tas ir sauss, tad biskvīts ir gatavs. Pēc cepšanas izņem no formas un pilnībā atdzesē.

7

Krēmam sablendē krēmsieru (var izmantot arī biezpienu) tā, lai masa ir viendabīga. Tad sakuļ saldo krējumu, pievienot krēmsieru un pūdercukuru.

8

Atdzisušo biskvītu sagriež vai uz pusēm vai trijās daļās – kā sanāk – un pārsmērē ar krēmu.

9

Mellenes ber katliņā, pievieno cukuru un vāra 5-7 minūtes, tad sablenderē, lai veidojas džemam līdzīga masa un pārsmērē vienu no biskvīta kārtām.

Padoms: mellenes var aizstāt ar citu ievārījumu.

Ja pēc biskvīta griešanas palikušas pāri biskvīta drupačas, tās droši var izmantot tortes pārbēršanai. Dekorēt torti var pēc patikas, piemēram, no krēma izspiežot rozītes.

Tortei vislabāk pastāvēt naktī ledusskapī, lai kārtīgi ievelkas, bet, protams, var ēst arī uzreiz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!