Čili un sarkanās paprikas ievārījums
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Mazliet citādāka – asā zapte – ar čili un papriku, kuru ziest virsū picas pamatnei, sāļajai plātsmaizei, gaļas ēdieniem. Īpašu garšas noti džemam piešķirs baltvīna etiķis, bet to sabiezinās ievārījuma cukurs.

Čili pipariem nogriež augšiņas, bet papriku iztīra no sēkliņām un sagriež palielos gabaliņos.

Pēc tam čili un papriku liek virtuves kombainā un sasmalcina.

Katliņā lej baltvīna etiķi un pievieno tam cukuru. Uz lēnas uguns etiķi ar cukuru karsē, līdz cukurs izkusis.

Pievieno čili un paprikas "biezeni". Ļauj sastāvdaļām sākt vārīties.

Džemu vāra 10-15 minūtes, līdz masa sasniedz 105oC karstumu.

Pārbauda, vai džems ir pietiekami biezs – ja aptuveni tējkarote uz šķīvja uzliktā džema sabiezē, tad tas ir gatavs, ja nē, tad džemu vāra vēl pāris minūtes, līdz tas sāk biezēt.

Kad čili džems gatavs, to atdzesē 20-30 minūtes. Pēc tam lej siltās, sterilizētās burciņās.

Pa virsu burciņai liek sviestpapīra strēmelīti. Bet atdzisušajām burciņām uzskrūvē vāciņus.

Džemu glabā vēsā, sausā un tumšā vietā līdz trim mēnešiem. Attaisītu burciņu glabā ledusskapī.

Lai labi garšo!

Comment Form