Saldais kabaču kēkss ar lazdu riekstiem un šokolādi
Foto: DELFI
4.0000 3
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
350
350 kabacis
kabacis
150 g
150 g milti
milti
1 TK
1 TK soda
soda
1 šķipsna
1 šķipsna sāls
sāls
1 šķipsna
1 šķipsna vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
pēc garšas
pēc garšas lazdu rieksti
lazdu rieksti
pēc garšas
pēc garšas tumšā šokolāde
tumšā šokolāde
120 ml
120 ml eļļa
eļļa
100 g
100 g cukurs
cukurs
2 gab.
2 gab. olas
olas
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Piknika ēdienu receptes
  • Ikdienas maltītei
  • Kēksi
  • Pasaules Virtuve
  • Nav ģeniālāka dārzeņa par kabaci, jo tas iederas ne tikai ķiplokainos sautējumos un sātīgos sacepumos, bet arī saldās pankūkās un pat kūkās. Tā nu dienā, kad riktīgi gribas kaut ko garšīgu, bet mājās tā īsti nekā nav, atliek eksperimentēt un priecāties par iznākumu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uz rupjas rīves sarīvē kabaci, apbārsta ar sāli, samaisa un liek maliņā atsuloties.

    Bļodā iesit olas, pievieno cukuru, vaniļas cukuru un eļļu, visu rūpīgi samaisa.

    Tad pievieno sausās sastāvdaļas – miltus un sodu.

    Sasmalcina lazdu riekstus un sarīvē šokolādi, gāž klāt mīklai.

    Kabaču masu liek dvielī un nospiež šķidrumu. Pilnīgi sausus kabačus nevajag, lai kāda kripatiņa mitruma paliek!

    Visu kārtīgi samaisa, liek kēksa veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs. Cep 180 grādos 40 minūtes.

    Lai labi garšo!

    Saldais kabaču kēkss ar lazdu riekstiem un šokolādi
    Foto: DELFI
    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form