Foto: Shutterstock
Ābolu kārtojums ar putukrējumu, auzu pārslām un ievārījumu.
40Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
500 gāboli125 mlūdens6 ĒKcukurs1 ĒKcitronu sula8 ĒKauzu pārslas naža galskanēlis250 mlsaldais krējums sviests

Sagatavošana

1

Ābolus sagriež 4 daļās, izgriež serdi, pārlej ar ūdeni un sautē uz lēnas uguns, līdz tie ir mīksti. Izberž ābolus caur sietu, sajauc ar 4 ēdamkarotēm cukura un citrona sulu, uzliek vāku un liek ledusskapī.

2

Sviestu izkausē uz pannas, atlikušo cukuru un auzu pārslas, nepārtraukti maisot apcep, līdz veidojas kraukšķīgas karameles, pārkaisa ar kanēli, pēc tam masu liek uz šķīvja un atdzesē.

3

Saldo krējumu saputo stingrās putās.

4

Ābolu ievārījumu, putukrējumu un auzu pārslas liek traukā kārtām. Rotā ar ogām un augļiem.

Iesūtīja: Vineta

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!