40Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
500 gāboli125 mlūdens6 ĒKcukurs1 ĒKcitronu sula8 ĒKauzu pārslas naža galskanēlis250 mlsaldais krējums sviests
Sagatavošana
1
Ābolus sagriež 4 daļās, izgriež serdi, pārlej ar ūdeni un sautē uz lēnas uguns, līdz tie ir mīksti. Izberž ābolus caur sietu, sajauc ar 4 ēdamkarotēm cukura un citrona sulu, uzliek vāku un liek ledusskapī.
2
Sviestu izkausē uz pannas, atlikušo cukuru un auzu pārslas, nepārtraukti maisot apcep, līdz veidojas kraukšķīgas karameles, pārkaisa ar kanēli, pēc tam masu liek uz šķīvja un atdzesē.
3
Saldo krējumu saputo stingrās putās.
4
Ābolu ievārījumu, putukrējumu un auzu pārslas liek traukā kārtām. Rotā ar ogām un augļiem.
Iesūtīja: Vineta
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit