Foto: Shutterstock
Salds un sātīgs ķirbju plovs ar rozīnēm un kausētu sviestu gardām brokastīm vai launagam.
40Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

150 gķirbji ūdens0.5 glāzepiens0.5 glāzecukurs1 glāzerīsi100 grozīnes sviests

Sagatavošana

1

Rīsus novāra. Ķirbi nomizo, izņem sēklas, sagriež mazos gabaliņos, liek katlā, pārlej ar karstu ūdeni, lai ķirbji būtu tikko nosegti, uzliek vāku un vāra 10 minūtes.

2

Pielej pienu, pieliek vārītos rīsus, sviestu, cukuru un sautē 15 minūtes, maisot ar koka karoti.

3

Izkausētā sviestā ieber rozīnes, tiklīdz tās uzbriest, kopā ar sviestu pievieno plovam, izmaisa un karsē pāris minūtes.

4

Pasniedz karstu.

Iesūtīja: Vineta

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!